Site icon NewsIT

Φως στο μυστήριο με την ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ – Ποιος έδωσε την εντολή

06.06.2015 | 17:38
Φως στο μυστήριο με την ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ – Ποιος έδωσε την εντολή

Πέπλο μυστηρίου απλώνεται συνειδητά και για λόγους που εκ πρώτης όψεως δεν είναι εύληπτοι και κατανοητοί αναφορικά με το ποιος είχε την πρωτοβουλία και ποιος έδωσε την εντολή για ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ. 

Σε ένα παιχνίδι συσκότισης η ελληνική κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί πως η πρωτοβουλία προήλθε από το ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ από την πλευρά του διαψεύδει πως προχώρησε σε τέτοιου είδους ενέργεια χωρίς και αυτό να αποκαλύπτει τι ακριβώς έγινε και ποια διαδικαςία ακολουθήθηκε.

Το newsit.gr πρώτο αποκάλυψε τη διαδρομή που ακολούθησε η εντολή για να φθάσει από την Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ.
Απολύτως έγκυρες πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση αποκαλύπτουν ότι η διαδρομή είχε την αφετηρία στο Μέγαρο Μαξίμου. Η εντολή διαβιβάστηκε στον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα και του ζητήθηκε να κινηθεί αρμοδίως ακολουθώντας τη διαδικασία ενός κανονισμού του 1970.

Το επόμενο στάδιο ήταν η εντολή από τον κ. Μάρδα στον ΟΔΔΗΧ ο οποίος με τη σειρά του τη μεταβίβασε στην Τράπεζα της Ελλάδος η οποία είναι αρμόδια να υποβάλλει το σχετικό αίτημα στο ΔΝΤ. Οπερ και εγένετο.

Δηλαδή ακολουθήθηκε ο τυπικός διαδικαστικός δρόμος, ενώ ο άλλος είναι επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών, εν προκειμένου τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, προς την κ. Κριστίν Λαγκάρντ η οποία με τη σειρά της θα έδινε το “πράσινο” φως.

Ομως, τελικά προτιμήθηκε η τυπική διαδικασία και η παράκαμψη της κ. Λαγκάρντ πράγμα που προκάλεσε την οργή της.
Στο θέμα υπάρχουν τρία ερωτηματικά. Γιατί επελέγη η παράκαμψη της κυρίας Λαγκάρντ , ποιος γνώριζε τη διάταξη του 1970 του ΔΝΤ και γιατί η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την πατρότητα της πρωτοβουλίας, αφού παρά τη θέλησή της δεν ήταν δυνατόν να ενεργοποιηθεί η ομαδοποίηση των δόσεων. Κι΄ αυτό γίνεται πιο σκοτεινό από τη στιγμή που τα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο για να πληρωθεί η δόση.

Το σίγουρο είναι πως η κίνηση αποτελεί τμήμα της διαπραγματευτικής τακτικής της ελληνικής κυβέρνησης όπως λένε Ελληνες και ξένοι αναλυτές.

Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η ενέργεια αυτή δεν άρεσε καθόλου στην κυρία Λαγκάρντ η οποία τελικά βρέθηκε εκτεθειμένη αφού λίγες ώρες πριν δήλωνε πως η δόση θα καταβληθεί κανονικά.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version