Οικονομία

Φυσικό αέριο υπάρχει! Που και ποια κοιτάσματα έδειξαν οι έρευνες

Οι στόχοι... έχουν εγκλωβιστεί. Οι έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη έδειξαν που υπάρχουν κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου και όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης όλα δείχνουν ότι τα αποτελέσματα θα είναι ευχάριστα.

Η ερμηνεία των δεδομένων, πραγματοποιείται στο Χιούστον και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2014. Θα ακολουθήσει όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση η προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρηση περιοχών σε πετρελαϊκές εταιρείες για έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξερευνήσει το δυναμικό των υδρογονανθράκων σε όλες τις περιοχές όπου η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα σύμφωνα με τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Πιέσεις στα σούπερ μάρκετ να απορροφήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις σε ορισμένα προϊόντα
Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως το υπουργείο ακολουθεί με συνέπεια μια συνδυαστική πολιτική ενίσχυσης του ανταγωνισμού, στήριξης της ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού και ταυτόχρονα αυστηρής εφαρμογής της νομοθεσίας
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος