Site icon NewsIT
19:40 | 11.09.11

Γερμανός υπουργός δεν αποκλείει ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία

Γερμανός υπουργός δεν αποκλείει ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία
Newsit Newsroom

Ο κεραυνός του Ρέσρελ "δένει" με τη μή διάψευση των Γερμανών του σεναρίου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλπ Ρέσλερ, προκειμένου να σωθεί το ευρώ, σύμφωνα με άρθρο του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Dow Jones Newswires ο γερμανός υπουργός, στο άρθρο του, αναφέρει οτι “με στόχο να σταθεροποιηθεί το ευρώ, δεν μπορούν να υπάρχουν απαγορευμένες σκέψεις βραχυπρόθεσμα και αυτόν περιλαμβάνει, αν είναι απαραίτητο, μία ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, αν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία”

Ο Ρέσλερ προσθέτει οτι “η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι θα καταστήσουμε τη σχεδιασμένη βοήθεια εξαρτημένη από τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια θα προωθήσει”. Στο ίδιο άθριο ζητά επίσης τη δημιουργία ενός συστήματος αυτόματων ποινών για τις χώρες που παραβιάζουν τα όρια της Ευρωζώνης σε θέματα κυβερνητικού χρέους και ελλειμμάτων.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν διέψευσε δημοσίευμα του Spiegel ότι η Μέρκελ μας προτείνει δραχμή για το μέλλον μας. Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αυτό που δήλωσε είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση, εργάζεται για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, μελετά δύο σενάρια σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών. Το πρώτο σενάριο προβλέπει παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και το δεύτερο έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Στην περίπτωση αυτή – προσθέτει το δημοσίευμα – θα πληγούν σοβαρά οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να δανείζουν τους επόμενους “αδύναμους κρίκους” δηλαδή την Ιταλία και την Ισπανία. Άυτές οι χώρες θα βοηθηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Διαβάστε επίσης
Καταιγιστικές εξελίξεις – Οι Γερμανοί δεν διαψεύδουν το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version