Site icon NewsIT

Γιατί η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο

17.02.2015 | 18:06
Γιατί η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο

Η συμφωνία με τους πιστωτές δεν θα υπογραφεί σύντομα. Θα είναι μία διαδικασία η οποία θα απαιτήσει χρόνο, εξαιτίας της άκαμπτης στάσης των κύκλων που την τελευταία στιγμή τορπίλισαν τον ενδεχόμενο συμβιβασμό στο χτεσινό Eurogroup.

Την εκτίμηση αυτή κάνουν παράγοντες με πολύ καλή γνώση των διαπραγματεύσεων και του κλίματος που επικράτησε στο Eurogroup.

Οι ίδιοι δηλώνουν με κατηγορηματικότητα πως θα υπογραφεί τελικά συμφωνία, αλλά δεν την βλέπουν να υλοποιείται πολύ σύντομα όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη μετά το Eurogroup.

“Οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές για γρήγορη συμφωνία”, είπαν στο newsit.gr, όμως άφησαν ένα πολύ μικρό παράθυρο ανοιχτό λέγοντας αινιγματικά ότι “για να συμβεί αυτό χρειάζεται να κάνουν κωλοτούμπα εκείνοι που προκάλεσαν το ναυάγιο στο Eurogroup. Αν αυτό συμβεί η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμφωνήσει αρκεί να τηρηθούν οι αρχές και η βάση του σχεδίου που παρουσίασε ο Μοσκοβισί”.

Στο ερώτημα τί θα γίνει με τις τράπεζες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εδειξε να μην ανησυχεί και τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν τυχόν εμφανιστεί, τότε θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Τέλος, για το ομόλογο του Μαρτίου διευκρίνισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα και κατέληξε λέγοντας “τα χρήματα υπάρχουν. ¨εχουν βρεθεί”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version