Οικονομία

Η Bank of America καλείται να πληρώσει περισσότερα από 12 δισ. δολάρια για στεγαστικά δάνεια

H Bank of America (BofA) βρίσκεται σε συζητήσεις για να πληρώσει τουλάχιστον 12 δισ. δολάρια, προκειμένου να διευθετήσει αστικές αγωγές εναντίον της από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Πολιτείες των ΗΠΑ που αφορούν τους χειρισμούς της με προβληματικά στεγαστικά δάνεια, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Με το ποσό αυτό, ο κυβερνητικός λογαριασμός για τη διαχείριση της τράπεζας στην περίοδο πριν από την κρίση μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 18 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια από το ποσό των 12 δισ. δολαρίων αναμένεται να δοθεί για την ελάφρυνση των καταναλωτών – με τη μορφή της βοήθειας σε ιδιοκτήτες ακινήτων για τη μείωση του ύψους των δανείων και των μηνιαίων δόσεων τους και με πληρωμές για την αντιμετώπιση του ιδιοκτησιακού προβλήματος σε προβληματικές γειτονιές.

Καθώς οι συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση προχωρούν, η BofA πιέζεται να πληρώσει ποσό μεγαλύτερο από τα 12 δισ. δολάρια, αναφέρει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:
Άνοδος στο Χρηματιστήριο – Πτώση στα spreads

Alpha Bank: Προκλητικές οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα

Θεοχάρης: Αν η κυβέρνηση δεν με καλύψει, θα μιλήσω

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ: Διακρίθηκε με 14 βραβεία στα Sports Marketing Awards & Sponsorship Awards
Για τη συνολική του προσφορά στον αθλητισμό ως επίσημος σύμμαχος ενυδάτωσης σε μεγάλες διοργανώσεις και κορυφαίους αθλητές, αλλά και για τις αποτελεσματικές επικοινωνιακές ενέργειες στο χώρο του Sports Marketing
Ο Χρήστος Μπαλατσός, Senior Brand Manager για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ στην Coca-Cola Τρία Έψιλον