Οικονομία

“Η Ελλάδα δεν σώζεται χωρίς νέο κούρεμα”

Αυτό υποστηρίζει έκθεση των πέντε μεγαλύτερων γερμανικών οικονομικών ινστιτούτων.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί χωρίς νέα αναδιάρθρωση του χρέους της, σημειώνουν τα πέντε κορυφαία ινστιτούτα οικονομικών μελετών της Γερμανίας, σε έκθεσή τους η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί» χωρίς ένα νέο “κούρεμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου του Κιέλου Γιοάχιμ Σάιντε.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών δημιουργεί κίνδυνο πληθωρισμού, ενώ σηματοδοτεί το τέλος της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ.

«Η απόφαση της ΕΚΤ κλονίζει τον βασικό πυλώνα της νομισματικής ένωσης, τον στόχο της σταθερότητας των τιμών. Υπό αυτές τις συνθήκες, η ΕΚΤ δεν είναι πλέον ανεξάρτητη από τη δημοσιονομική πολιτική», αναφέρεται στην έκθεση.

Διαβάστε

Λαγκάρντ:”Κούρεμα” και παράταση για την Ελλάδα

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε πλήρη εφαρμογή σε τουρισμό και εστίαση από το Σάββατο 1 Μαρτίου
Τα τελευταία επίσημα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» κατέγραψαν αύξηση στις καταγεγραμμένες υπερωρίες στους ενταγμένους κλάδους κατά 815.509 ώρες για το 2024 σε σχέση με τα έτη πριν την εφαρμογή του μέτρου
Κινητό τηλέφωνο με εφαρμογή για την ψηφιακή κάρτα εργασίας