Τετάρτη, 3 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Η Ευρώπη αποφασίζει υπέρ του αγωγού TAP – Είναι πιο κερδοφόρος”

Η Ευρώπη αποφασίζει υπέρ του αγωγού TAP – Είναι πιο κερδοφόρος”

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα εκτίμησε πως η Ευρώπη αποφασίζει υπέρ του αγωγού TAP, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Πρόεδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ.

«Ο πρόεδρος Μπαρόζο και ο Πρόεδρος Αλίεφ, συζήτησαν για την απόφαση της κοινοπραξίας Σαχ Ντενίζ 2, για την κατασκευή ενός εκ των αγωγών TAP και Ναμπούκο. Παρά το γεγονός ότι η δύο άνδρες τόνισαν ότι η Ευρώπη χρειάζεται και τους δύο αγωγούς, είναι σαφές ότι η απόφαση είναι υπέρ του TAP, ένα έργο πιο κερδοφόρο», αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού.

Προσθέτει δε ότι «η Αλβανία ως χώρα που εδώ και χρόνια έχει υποστηρίξει τον TAP και παίζει νευραλγικό ρόλο σε αυτό το έργο, για άλλη μια φορά εκφράζει την αποφασιστικότητά της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κατασκευή του έργου, σύμφωνα με τις διμερείς και τριμερείς συμφωνίες που έχει υπογράψει με τους εταίρους και τους μετόχους της. Το έργο TAP έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για την Αλβανία με άμεσο αντίκτυπο στη δημιουργία πάνω από 20 χιλιάδων θέσεων εργασίας και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Αλβανών».

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε