Site icon NewsIT

Η Γαλλία επιστρέφει σε ύφεση και τρομάζει την Ευρώπη

08.01.2014 | 11:13
Η Γαλλία επιστρέφει σε ύφεση και τρομάζει την Ευρώπη

Ενώ η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης κερδίζει σιγά-σιγά έδαφος, η Γαλλία μοιάζει να γυρίζει πάλι σε ύφεση αναφέρει το Bloomberg.

Διαβάστε όλο το άρθρο του Bloomberg.

Περισσότερες αποδείξεις πως η Γαλλία είναι ο νέος ασθενής της Ευρώπης

”Αυτό είναι το αναπόφευκτο συμπέρασμα από τα πρόσφατα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης μιας έρευνας που δημοσίευσε η Markit Economics και έδειξε ότι η παραγωγή του τομέα των υπηρεσιών της Γαλλίας υποχώρησε σημαντικά το Δεκέμβριο, φτάνοντας σε χαμηλό έξι μηνών. Ξεχωριστή έρευνα που δημοσιεύτηκε νωρίτερα έδειξε ραγδαία συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον ίδιο μήνα.

Τα μεγέθη αυτά, μαζί με την αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, υποδηλώνουν πως η Γαλλία ενδέχεται να «διολίσθησε και πάλι σε ύφεση τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους», εκτιμά ο επικεφαλής της Markit, Chris Williamson.

Η Γαλλία είναι αυτή τη στιγμή ο ασθενής της Ευρώπης

Η οικονομική κατήφεια στη Γαλλία έρχεται σε αντίθεση με ενθαρρυντικά νέα αλλού στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι η ανεργία παραμένει ανησυχητικά υψηλή, έρευνα της Markit δείχνει ότι η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα επιταχύνθηκε το Δεκέμβριο σε όλη την Ευρωζώνη, με διεύρυνση της δραστηριότητας στους τομείς μεταποίησης και υπηρεσιών των οικονομιών που επλήγησαν σοβαρά από την κρίση, όπως αυτές της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και την Ισπανία. Σε μια ξεχωριστή έρευνα, η Markit ανέφερε ότι η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών στη Βρετανία επιβραδύνθηκε το Δεκέμβριο, αλλά η δραστηριότητα στον τομέα εξακολουθεί να επεκτείνεται.

Οι έρευνες της Markit, γνωστές ως PMI ή Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών, θεωρούνται από τις πιο αξιόπιστες προβλέψεις για την οικονομική δραστηριότητα, διότι βασίζονται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις εταιρείες σχετικά με τα βιβλία παραγγελιών, τα σχέδια αγορών και τη στελέχωσή τους.

H Γαλλία είναι η μόνη χώρα στην οποία οι επιχειρήσεις ανέφεραν πτώση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών

Ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της ηπείρου, η Γαλλία είναι η μόνη χώρα στην οποία οι επιχειρήσεις ανέφεραν πτώση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών. «Η Γαλλία είναι αυτή τη στιγμή ο ασθενής της Ευρώπης, καθώς τόσες άλλες χώρες έχουν σημειώσει πρόοδο», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank στο Λονδίνο. «Αυτό που χρειάζεται η Γαλλία είναι μεταρρύθμιση της αγορά εργασίας –διαρθρωτική μεταρρύθμιση».

Οι εξαγωγές της Ιταλίας και της Ισπανίας γνωρίζουν βελτίωση, εν μέρει επειδή η Γερμανία έχει αρχίσει να εισάγει περισσότερα από τα προϊόντα τους. Το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας, ωστόσο, εξακολουθεί να διευρύνεται, καθώς οι υψηλοί φόροι μισθωτών υπηρεσιών και οι ανελαστικοί κανόνες εργασίας τιμολογούν τα γαλλικής προέλευσης αγαθά έξω από την αγορά. Πολλοί εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα της Markit είπαν ότι οικειοθελώς δεν αντικαθιστούν τους εργαζόμενους που αποχώρησαν». «Η ανταγωνιστικότητα είναι ένα βασικό ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει ο γαλλικός μεταποιητικός τομέας για να καλύψει τη διαφορά με τις άλλες μεγάλες οικονομίες» λέει ο Williamson.

Διαβάστε επίσης:
Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο – Γκρεμίζονται τα ελληνικά spreads

Τέλος στην πληρωμή φόρων και οφειλών στις Εφορίες!

Μέσω Internet τα συμβόλαια για τα ενοίκια

Πηγή Capital

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version