Site icon NewsIT

Η γενναία κίνηση του Αλέξη Τσίπρα

12.02.2015 | 09:57
Η γενναία κίνηση του Αλέξη Τσίπρα

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Σαν τους καλογέρους το Μεσαίωνα συμπεριφέρονται οι υπουργοί και όσοι άλλοι συμμετέχουν στο Eurogroup και θέλουν να βαφτίσουν τη νέα συμφωνία παράταση του μνημονίου οι μεν ή το μνημόνιο νέο συμβόλαιο, new deal και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο οι δε.

Ας το πουν σκουληκομυρμηγκότρυπα επιτέλους να ησυχάσουμε.

Γιατί σημασία έχει η ουσία για το λαό και όχι πως θα το βαφτίσουν. Σημασία έχει αν υπάρχουν ή όχι περικοπές συντάξεων, μείωση μισθών, πρόσθετοι φόροι, περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και άλλα μέτρα τα οποία αντί να βγάλουν τη χώρα από την ύφεση θα την ξαναστείλουν στον τόπο του μαρτυρίου.

Αλλά επειδή οι απέναντι είναι πολλοί και δυσκολότερα συνεννοούνται ας κάνει ένα γενναίο βήμα η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ας εξηγήσει στο λαό πως τελείωσαν τα εισπρακτικά μέτρα, τελείωσε η υπερφορολόγηση, μπήκε τελεία και παύλα στη λιτότητα και ας βαφτίσουν όπως θέλουν τη νέα συμφωνία.

Γιατί στην ουσία αν αφαιρεθούν όλα τα προαναφερόμενα μέτρα η συμφωνία είναι νέα και διαφορετική. Πρόκειται για νέο συμβόλαιο και ας το βαφτίσουν ακόμα και μνημόνιο αν οι πιστωτές χρειάζεται να το κάνουν για τα δικά τους κοινοβούλια ή τη δική τους κοινή γνώμη.

Όπως δείχνουν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης η νέα ελληνική κυβέρνηση κέρδισε πολλά σε πολύ λίγες ημέρες. Όπως έδειξαν τα χτεσινά συλλαλητήρια ο λαός στέκεται στο πλευρό της κι είναι αυτό πολύ σημαντικό γιατί ο λαϊκός παράγοντας όχι μόνο κινητοποιήθηκε στηρίζοντας την Ελλάδα και την κυβέρνηση, αλλά συνέβη κάτι πολύ πιο σημαντικό και σπουδαίο. Μπήκε ενεργά στην πολιτική σκηνή και διεκδικεί άμεσο ρόλο στα τεκταινόμενα.

Αυτός ο λαός θέλει να ακούει την αλήθεια και όχι παραμύθια με διαφορετικούς τίτλους ή με αλλαγμένες λέξεις.
Την ουσία κύριε πρωθυπουργέ. Αν ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση γενικότερα συμφωνούν με την ουσία των διαπραγματεύσεων, κρίνει πως αποτελεί μία έντιμη συμφωνία που βοηθά τη χώρα να βγει από την κρίση και να βαδίσει το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, αφήστε τους πιστωτές να τη βαφτίσουν όπως θέλουν.

Πείτε την αλήθεια στο λαό και θα κερδίσετε αν τη βαφτίσετε ακόμα και μνημόνιο. Οι συμβολισμοί υπάρχουν για να δίνονται ερμηνείες προθέσεων και συμπεριφορών. Λέγοντας την αλήθεια δεν είναι αναγκαία καμία ερμηνεία. Και να ξέρετε κύριε πρωθυπουργέ. Καμία επίθεση της αντιπολίτευσης ή ακόμα και εσωτερικών διαφωνούντων στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βλάψει από τη στιγμή που πετύχατε μία έντιμη και σωστή συμφωνία.

Ολη την αλήθεια στο λαό με καθαρό, διαυγή και κρυστάλλινο τρόπο και αυτός θα σταθεί στο πλευρό σας. Αντίθετα θα σας καταδικάσει στη συνείδησή του, αν για μία λέξη, έναν ορισμό οδηγήσετε τη χώρα σε κρίση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version