Site icon NewsIT
10:06 | 03.02.16

Η κατάργηση της Σένγκεν θα κοστίσει 110 δισ. ευρώ!

Newsit Newsroom

Σύμφωνα με γαλλική έρευνα μία μόνιμη επιστροφή διασυνοριακών ελέγχων στην Ευρώπη θα κόστιζε στις χώρες της ζώνης Σένγκεν περίπου 110 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα δεκαετίας.

Η έρευνα για το κόστος κατάργησης της συνθήκης Σένγκεν έγινε από το ινστιτούτο ερευνών France Strategie, για λογαριασμό του Προέδρου Ολάντ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ούτε λίγο ούτε πολύ η κατάργηση της Σένγκεν θα στοίχιζε στις χώρες που συμμετέχουν στη συνθήκη περίπου 110 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα δεκαετίας, ή αλλιώς το 0,8% του ΑΕΠ της Ευρώπης.
”Μακροπρόθεσμα, η γενίκευση των μόνιμων συνοριακών ελέγχων θα ισοδυναμούσε σε φόρο 3% επί του εμπορίου μεταξύ των χωρών της περιοχής Σένγκεν, που θα οδηγούσε σε δομική μείωση του εμπορίου κατά 10-20%.
Το 50% του κόστους θα οφείλεται στην μείωση του τουρισμού, το 38% στην επίπτωση των συνοριακών ελέγχων στους διασυνοριακούς εργαζόμενους και το 12% στα επιπλέον κόστη στις μεταφορές”, αναφέρεται στην έκθεση.

Πηγή Euro2day

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version