Site icon NewsIT

Η μισή κυβέρνηση κλειδώνεται στο ξενοδοχείο με την τρόικα

21.10.2015 | 09:45
Η μισή κυβέρνηση κλειδώνεται στο ξενοδοχείο με την τρόικα

Ισοδύναμα ύψους 3,5 δισ. ευρώ ψάχνει η κυβέρνηση για να μην αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα ενώ από το πρωί εως το βράδυ οι υπουργοί Φλαμπουράρης. Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αλεξιάδης θα συναντώνται με τους θεσμούς, πρώην τρόικα, στο Hilton.

Το πρώτο κύμα πίεσης θα νιώσει σήμερα η κυβέρνηση με τα αλλεπάλληλα ραντεβού των υπουργών με το κουαρτέτο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ήδη έφτασαν οι κύριοι Τσακαλώτος, Μιχόπουλος και Φλαμπουράρης. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε αισιόδοξος και αποσύνδεσε την αναβολή του Euroworking group με τη σημερινή διαπραγμάτευση. Ο κ.Μιχόπουλος έκανε λόγο για μια πρώτη κουβέντα και τόνισε πως τα ανοιχτά ζητήματα θα τεθούν στη συνάντηση που θα γίνει το απόγευμα.

Το απόγευμα παίρνουν σειρά οι Χουλιαράκης και Αλεξιάδης.

Στις συναντήσεις αναμένεται να ανοίξουν όλα τα θέματα του νέου Μνημονίου και το κρισιμότερο ερώτημα είναι το που θα βρει η κυβέρνηση ισοδύναμα ύψους 3,5 δισ. ευρώ για να μην απαιτηθούν νέα μέτρα. Και όλα αυτά ενώ αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group καθώς η κυβέρνηση έχει μείνει πίσω στην εφαρμογή των προαπαιτουμένων που θα επέτρεπαν την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς την χώρα μας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version