Site icon NewsIT

Η τρόικα τα θέλει όλα και η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο

11.03.2014 | 12:29
Η τρόικα τα θέλει όλα και η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο

Από τότε που η Ελλάδα πέτυχε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και δεν χρειάζεται πλέον οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό για να καλύψει τρέχουσες δαπάνες, έχει ατονήσει σε σημαντικό βαθμό η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, γράφει η Neue Zürcher Zeitung, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της ελβετικής εφημερίδας: «Τα χρονικά περιθώρια για διαπραγματεύσεις στενεύουν για την Αθήνα».

Η ελβετική εφημερίδα σημειώνει:
«Όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές τόσο λιγότερη διάθεση επιδεικνύουν οι υπουργοί να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις που ενδεχομένως προκαλέσουν την αντίδραση του πληθυσμού.
Η τρόικα, ωστόσο, εμφανίζεται αμετακίνητη και επιμένει στην τήρηση των συμφωνηθέντων.
Στο επίκεντρο της διένεξης κυβέρνησης-τρόικας βρίσκεται το πακέτο μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, το οποίο αντιμάχονται επαγγελματικές ομάδες, όπως παραγωγοί γάλακτος και φαρμακοποιοί.
Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί ενόψει ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών να αμβλύνει τα προτεινόμενα μέτρα για να κατευνάσει όσους θίγονται, η τρόικα ζητεί την πλήρη εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ».

Διαβάστε επίσης:
Διαβάστε ποιά ακίνητα του Δημοσίου πωλούνται

Διαβάστε που θα γίνουν προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο μετά το Eurogroup

Αφήνουν πολλά λεφτά τα ανοίγματα στον «gay-τουρισμό»

”Ζούμε το τέλος της κρίσης”

Πηγή Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version