Δευτέρα, 28 Οκτ.
24oC Αθήνα

Ιδού έσοδα 8 δισ. για να μειωθούν οι φόροι

Ιδού έσοδα 8 δισ. για να μειωθούν οι φόροι

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για το παρεμπόριο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κων. Μίχαλος. Το Δημόσιο χάνει έσοδα από 6 ως 8 δισ. ευρώ και το νόμιμο εμπόριο, τζίρο που αγγίζει τα 25 δισ. ευρώ. Μετά την παράθεση των στοιχείων αυτών ο Κ. Μίχαλος επανέφερε την πρόταση για σύσταση ειδικού σώματος πάταξης παρεμπορίου.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ από την εταιρεία Drakopoulos Law Firm που εκπροσωπεί τον ολλανδικό συνεταιρισμό δικαιούχων σημάτων REACT με περισσότερα από 200 μέλη παγκοσμίως και περίπου 120 πολυεθνικές εταιρείες για την προστασία των εμπορικών τους σημάτων στην Ελλάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι συνέπειες του παρεμπορίου λαμβάνουν τραγικές διαστάσεις.

Για να δείξει το μέγεθος της ζημιάς ανέφερε ως παράδειγμα τα τελευταία φορολογικά μέτρα και επισήμανε ότι ”το σύνολο των φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή, ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ. Μεταξύ των μέτρων αυτών, μάλιστα, είναι και η έκτη κατά σειρά αύξηση του ΦΠΑ μέσα σε έξι χρόνια. Μια αύξηση η οποία θα επιβαρύνει τα νοικοκυριά με 450 εκατ. ευρώ επιπλέον και θα φέρει ένα ακόμη πλήγμα σε μια αγορά που φυτοζωεί, εξαιτίας της ύφεσης».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός από το παρεμπόριο προς τις νόμιμες επιχειρήσεις έχει σαν συνέπεια την αύξηση των λουκέτων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε