Site icon NewsIT

Ifo: Γερμανοί, ξεχάστε όσα δανείσατε στους Έλληνες!

27.06.2013 | 15:53
Ifo: Γερμανοί, ξεχάστε όσα δανείσατε στους Έλληνες!

Νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές «βλέπει» ο ειδικός του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου Κάι Κάρστενσεν και προειδοποίησε τους Γερμανούς φορολογούμενους να ξεγράψουν τις απαιτήσεις των χρημάτων τους.

Η Ελλάδα χρωστάει στις χώρες της Ευρωζώνης και στο ΔΝΤ 207 δισεκατομμύρια ευρώ, επισήμανε κατά την παρουσίαση έκθεσης του Ινστιτούτου ο Κάρστενσεν και προέβλεψε ότι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αντιδρά «πάση δυνάμει» για ενδεχόμενο κούρεμα εις βάρος των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, αλλά τα κράτη θα είναι αναγκασμένα να ματώσουν.

«Θα υπάρξουν κόλπα για το πώς θα μπορέσουν να πουλήσουν οι πολιτικοί κάτι τέτοιο στο εκλογικό σώμα τους, π.χ. μέσω του πληθωρισμού», δήλωσε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν βλέπει εναλλακτική λύση.

Αν το δημόσιο χρέος παραμείνει υψηλό, εξήγησε, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δει φως στο τούνελ. Για να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, θα πρέπει να μη διαγραφεί διαμιάς το χρέος, αλλά σταδιακά, διευκρίνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα γίνεται το κούρεμα καταθέσεων – Γιατί κινδυνεύουν ακόμα και οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ που θεωρούνταν ως εγγυημένες

Φτάνει στην Αθήνα ο Σόιμπλε στις 18 Ιουλίου

Γερμανός ζήτησε να βγουν από το ευρώ Ελλάδα και Κύπρος

Σόιμπλε: Δεν θα γίνει περαιτέρω “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

“Η Ελλάδα έχει διανύσει τη μισή διαδρομή ενός… μαραθωνίου”, δήλωσε Γερμανός πρώην ΥΠΟΙΚ

Κοινοβουλευτική πλειοψηφία εξασφαλίζει τον κόμμα της Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version