Οικονομία

Ικανοποίηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ δήλωσε ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επέπληξε τη χώρα μας για τις πρακτικές του παρελθόντος και εμφανίστηκε ήρεμος για τη δημοσιονομική αλληλεγγύη των υπολοίπων χωρών της ζώνης του ευρώ. Η Ελλάδα θα πρέπει “να διορθώσει την τροχιά από την οποία είχε αποκλίνει” και ” θα πρέπει να ενισχύσει την επαλήθευση των στοιχείων της” τόνισε.

Ωστόσο, έκρινε ικανοποιητικές τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν για την Ελλάδα από τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες στη διάρκεια της συνόδου της Πέμπτης στις Βρυξέλλες. ” Οι δεσμεύσεις αυτές μου αρκούν, είναι σοβαρές”, είπε.

Σε ερώτηση τι αναμένει από τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας, απάντησε: ” αναμένεται πως θα τεθεί σε ισχύ το σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδα υπό την επίβλεψη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Charlotte Foucteau: Καινοτομία με σκοπό – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποκτά αξία όταν ενισχύει την ανθρώπινη εμπειρία
Η CEO της TP Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2025, ανέδειξε τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης ως κινητήρια δύναμη στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό, όταν αξιοποιείται με στόχο την πρόοδο, ενσυναίσθηση και ουσιαστική σύνδεση μεταξύ ανθρώπων και ψηφιακών εμπειριών
Η Σαρλότ Φουκτώ