Site icon NewsIT

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο… next year!

16.05.2013 | 13:33
Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο… next year!

Μέσα στο 2013 θα συγκεντρωθούν τα στοιχεία και από το 2014 θα υπάρχει πλήρης εικόνα για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο... Το πρώτο βήμα είναι να καταγραφούν πιστά τα ακίνητα...

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για την πορεία κατάρτισης του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη.

Το πρώτο βήμα είναι η ολοκλήρωση της πιστής καταγραφής των ακινήτων (ήδη έχει θεσπιστεί υποχρέωση μέχρι 30.06.2013 να έχει συμπληρωθεί το Ε9 για ορισμένες περιπτώσεις), είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Η δεύτερη παρέμβαση που αναμένεται να στηρίξει το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο είναι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, ότι φέτος για πρώτη φορά δηλώνονται όλα τα εισοδήματα, ανεξάρτητα αν φορολογούνται, αν απαλλάσσονται, αν είναι αυτοτελώς φορολογούμενα ή κανονικά φορολογούμενα.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει επίσης δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, όχι μόνο από τους φορολογούμενους αλλά και διάφορους φορείς.

«Το όλο εγχείρημα του Οργανωμένου Ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου απαιτεί κάποιο χρόνο διότι για τη συγκέντρωση των πληροφοριών θα πρέπει να συμπληρωθεί με κανόνες ασφάλειας και προσωπικών δεδομένων και στην κατεύθυνση αυτή έχουμε αποφασίσει να υπάρχουν αυτές οι ασφαλιστικές δικλείδες», είπε ο κ. Μαυραγάνης και πρόσθεσε: «Μέσα στο 2013 θα έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο ώστε να έχουμε ένα συγκροτημένο περιουσιολόγιο και προκειμένου το 2014 να έχουμε την πλήρη εικόνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι θα απαλλάσσονται από το χαράτσι στα ακίνητα

Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μην πληρώσετε το χαράτσι στα ακίνητα

130.000 ιδιοκτήτες κινδυνεύουν με δήμευση περιουσίας! Οι προθεσμίες που πρέπει να ξέρετε για να μη χάσετε το ακίνητό σας

Πού βρίσκονται οι τιμές των ακινήτων για το 2013

Τελεσίγραφο Στουρνάρα για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό: “Φέρτε πίσω τα λεφτά για να γλιτώσετε”

Οπλο κατά της φοροδιαφυγής το περιουσιολόγιο

Ηλεκτρονικό φορο-φακέλωμα με νέο Περιουσιολόγιο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version