Οικονομία

Ιστορική ημέρα για την Alpha Bank με την αποχώρηση Κωστόπουλου – Ανέλαβε ο Ράπανος

Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια ο Γ. Κωστόπουλος αποχώρησε από το τιμόνι της Alpha Bank το οποίο ανέλαβε ως νέος πρόεδρος ο Βασίλης Ράπανος. Δείτε φωτογραφίες.

Αξέχαστη θα μείνει στην Alpha Bank η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων καθώς ήταν η αποχαιρετιστήρια για τον Γ. Κωστόπουλο που συνέδεσε το πρόσωπο του με την τράπεζα, όσο κανείς τραπεζίτης στο παρελθόν.

Ο νέος πρόεδρος, Β. Ράπανος, ευχαρίστησε τον Γ. Κωστόπουλο χαρακτηρίζοντας ως πρόκληση για τον ίδιο την προεδρία.

”Το 2014 θα είναι έτος μικρής ανάκαμψης. Το στοίχημα για την Ελλάδα είναι η προσαρμογή της οικονομίας της σε ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης” τόνισε στην ομιλία του ο νέος επικεφαλής της τράπεζας, ο οποίος μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και συνεργασίας όλων των παραγωγικών δυνάμεων.

Αμέσως μετά ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης έκανε λόγο για ορατή έξοδο από την κρίση, και πως ο τραπεζικός κλάδος μετά την αναδιάρθρωσή του μορεί να στηρίξει την οικονομία.

Αίσθηση δημιούργησε η δήλωση του κυρίου Μαντζούνη πως δεν ήταν εύκολο για τις τράπεζες να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ”τρέμαμε εάν θα πετύχουν οι αυξήσεις κεφαλαίου”.

Διαβάστε επίσης:

Δόθηκε παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου στις φορολογικές δηλώσεις από το υπουργείο Οικονομικών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα