Τρίτη, 15 Οκτ.
27oC Αθήνα

Ισχυρή πτώση πάνω από 3% στις τιμές του πετρελαίου

Ισχυρή πτώση πάνω από 3% στις τιμές του  πετρελαίου
Φωτογραφία: Reuters

Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν σήμερα (15.10.2024) την καθοδική τους πορεία, υποχωρώντας πάνω από 3%, μετά από δημοσίευμα της Washington Post σύμφωνα με το οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στον Αμερικανό σύμμαχό του ότι σχεδιάζει να πλήξει τον ιρανικό στρατό και όχι πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Brent της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Δεκεμβρίου, υποχώρησε νωρίς σήμερα 3,05% στα 75,10 δολάρια. Το βαρέλι του αμερικανικού αργού (WTI) υποχώρησε κατά 3,05%, στα 71,55 δολάρια.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Νετανιάχου είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την πρώτη τους εδώ και πάνω από επτά εβδομάδες. Στο δημοσίευμά της, η Washington Post επικαλείται δύο πηγές με γνώση του θέματος, εκ των οποίων η μία από τις ΗΠΑ, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι σχεδιάζει να πλήξει ιρανικές στρατιωτικές υποδομές ως αντίποινα για την ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με τις δύο πληγές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη προειδοποιήσει τον σύμμαχό του να μην επιχειρήσει να στοχοθετήσει τις ιρανικές πυρηνικές μονάδες και ότι είναι αντίθετος σε κάθε πλήγμα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η μείωση των τιμών του πετρελαίου έχει ενταθεί από τις επίμονες ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα, βασικό εισαγωγέα του μαύρου χρυσού, παρά τις προσπάθειές της να τονώσει την οικονομία της.

Χθες, το βαρέλι του Brent της Βόρειας Θάλασσας υποχώρησε 2% στα 77,46 δολάρια και το βαρέλι του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωσε πτώση 2,29% στα 73,83 δολάρια.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις