Site icon NewsIT

Η Ιταλία φέρνει επιστροφή στα κέρδη για τις αγορές – Μεγάλη βουτιά στις αποδόσεις των ομολόγων στον Νότο

01.06.2018 | 11:50
Η Ιταλία φέρνει επιστροφή στα κέρδη για τις αγορές – Μεγάλη βουτιά στις αποδόσεις των ομολόγων στον Νότο

Αλλαγή σκηνικού στις χρηματαγορές της Ευρώπης με τα χρηματιστήρια να καταγράφουν σημαντικά κέρδη, ενώ και οι αποδόσεις των ομολόγων στον Νότο που χτυπήθηκαν όλες τις προηγούμενες ημέρες, αποκλιμακώνονται εντυπωσιακά.

Βασική αιτία το γεγονός ότι σήμερα το απόγευμα ορκίζεται η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία που δεν θα είναι υπηρεσιακή και ως εκ τούτου απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Παράλληλα στην Ισπανία που όλοι περιμένουν την αποκαθήλωση της κυβέρνησης Ραχόι το απόγευμα, οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.

Την ίδια ώρα οι αγορές, για την ώρα τουλάχιστον γυρίζουν την πλάτη, στον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ σε Ευρώπη, Καναδά και Μεξικό.

Στην Ευρώπη ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη που χθες κατάγραψε σημαντικές απώλειες, σήμερα κινείται με άνοδο πάνω από τις 100 μονάδες ή 0,90%, κέρδη και για τον CAC στο Παρίσι 1,14%, το Μιλάνο κερδίζει 2,27%, ενώ η Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 1,42%. Σε θετικό έδαφος και τα futures στην Νέα Υόρκη. Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 0,59%

Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις υποχωρούν. Οι αποδόσεις για τα 10ετή ομόλογα στην Ιταλία μειώνονται κατά 7,26%, στην Ισπανία κατά 2,54% και στην Αθήνα κατά 2%.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι σήμανε τέλος συναγερμού, αλλά η άμεση αντίδραση φέρνει έναν αέρα αισιοδοξίας στις αγορές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version