Site icon NewsIT

Κ. Σαββαΐδου: Η εργασιομανής διάδοχος του Θεοχάρη που αγαπάει τις βιολογικές σαλάτες, αλλά όχι τα social media

29.06.2014 | 18:56
Κ. Σαββαΐδου: Η εργασιομανής διάδοχος του Θεοχάρη που αγαπάει τις βιολογικές σαλάτες, αλλά όχι τα social media

Το πλούσιο βιογραφικό της και η επαγγελματική εμπειρία της ήταν τα "κλειδιά" για τη θέση στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η διάδοχος του Χάρη Θεοχάρη, Κατερίνα Σαββαΐδου, είναι εργασιομανής και αγαπάει τις βιολογικές σαλάτες... 

Όσοι τη γνωρίζουν, μιλούν για μια ήρεμη δύναμη, που σε καμία περίπτωση δεν επιλέχτηκε τυχαία για τη θέση της γγ των Δημοσίων Εσόδων.

Η 41χρονη δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγωκαι ερευνήτρια με εξειδίευση στα φορολογικά θέματα, διαθέτει υψηλού επιπέδου σπουδές στη Γαλλία και έχει κάνει διδακτορική διατριβή με θέμα “Η αναγκαστική είσπραξη των φόρων στο γαλλικό και το ελληνικό δίκαιο”.

Έτσι, λοιπόν, ήταν αναμενόμενο να κεντρίσει το ενδιαφέρον του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Λεπετί, ο οποίος μετείχε στην πενταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης των 75 υποψηφίων διαδόχων του Χάρη Θεοχάρη. Απόδειξη, ότι μονοπώλησε τη διαδικασία της συνέντευξης, βομβαρδίζοντας την Κατερίνα Σαββαΐδου με ερωτήσεις επί σχεδόν 1,5 ώρα.

Η κ.Σαββαϊδου είναι λέκτορας στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια Φορολογικού και Δημοσιονομικού Δικαίου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, με βαθιά γνώση της φορολογικής νομοθεσίας. Παράλληλα είναι senior manager στην εταιρεία PwC Ελλάς, όπου βρέθηκε επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων, καθώς και knowledge manager όλης της εταιρείας. Εκτός από γαλλικά, γνωρίζει και άπταιστα αγγλικά.

Η νέα Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή της είναι από τη Μικρά Ασία και τον Πύργο Υπάτης.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει βρεθεί άλλες δύο φορές, παρέχοντας τις υπηρεσίες της στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, ως νομική σύμβουλος σε θέματα γενικότερης φορολογικής πολιτικής, αλλά και επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα, ως μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που παρακολουθεί την επίδοση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου οικονομικών τη θυμούνται να πηγαίνει στο γραφείο της από τις 6 το πρωί και να φεύγει αργά το βράδυ. Τις περισσότερες φορές δεν έφευγε ούτε για φαγητό το μεσημέρι, αλλά έτρωγε τη σαλάτα της με βιολογικά προϊόντα, που είναι αδυναμία της, προσέχωντας πάντα να μην λερώσει τα απλωμένα χαρτιά.

Στον ελάχιστο ελέυθερο χρόνο της, της αρέσει να διαβάζει, ενώ δεν ασχολείται καθόλου με τα social media, καθώς δεν έχει ούτε facebook, ούτε twitter.

Στην ερώτηση γιατί επέλεξε να βρεθεί σε αυτή τη θέση με πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που κέρδιζε στον ιδιωτικό τομέα, εκείνη απαντά: “Όταν η χώρα σου βρίσκεται σε κρίση, πρέπει όλοι να μπαίνουν μπροστά, να τη βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τη διάθεση. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά”.

Πηγές: Ελεύθερος Τύπος, Βήμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Ο Θεοχάρης εκδιώχτηκε γιατί κυνήγησε φόρους από πολύ πλούσιους”

Μία γυναίκα η διάδοχος του Χ. Θεοχάρη στο ΥΠΟΙΚ

Tags:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version