Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, δηλώνει στην Bild για την αναδιαπραγμάτευση:''Το λέω απλά, αυτό δεν γίνεται.Οι 'Ελληνες να δείξουν καθαρά ότι θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη''.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild, απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας.
“Βλέπω ότι στην Ελλάδα επιθυμούν αναδιαπραγμάτευση των πραγμάτων και ότι ουσιαστικά θέτουν υπό αμφισβήτηση τις υποχρεώσεις για μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Το λέω απλά: Αυτό δε γίνεται. Είναι ένας Ρουβίκωνας τον οποίο δεν πρόκειται να διαβούμε”, προειδοποιεί ο Βεστερβέλε.
Ο γερμανός υπουργός κάλεσε τους ‘Ελληνες να δείξουν καθαρά ότι θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη.
“Η Ελλάδα δεν πρέπει απλώς να λέει ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά πρέπει επίσης να ενεργήσει με μια σαφή πολιτική μεταρρυθμίσεων και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της”, τόνισε ο Βεστερβέλε.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά το σαφές πολιτικό μήνυμα από την ΕΚΤ προς την ελληνική κυβέρνηση,πως δηλαδή σταματάει να αποδέχεται Ελληνικά ομόλογα.
Καλά πληροφορημένες πηγές εξηγούν πως όλα αυτά γίνονται για να ετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου, που μόνο για διακοπές δεν έρχεται.
Η δήλωση άλλωστε εκπροσώπου της Κομισιόν πως ”η τρόικα θα μείνει στην Αθήνα όσο χρειαστεί” τα λέει όλα.
“Κοινωνική έκρηξη” φοβάται ο Μάρτιν Σουλτς
Φόβους για “κοινωνική έκρηξη στην Ευρώπη” με φόντο τις διαμαρτυρίες στην Ισπανία, η οποία αντιμετωπίζει σφοδρή οικονομική κρίση, εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Bild.
“Οι διαδηλώσεις στην Ισπανία δείχνουν ότι απειλείται κοινωνική έκρηξη εξαιτίας του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων στη Ευρώπη”, τόνισε ο Σουλτς.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της γρήγορης “εφαρμογής νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να δημιουργηθούν επιτέλους θέσεις εργασίας για τη γενιά αυτήν”.
Ο Σουλτς υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στην Ισπανία δε συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα: “η χώρα έχει στέρεες βιομηχανικές βάσεις και μια καλά οργανωμένη δημόσια διοίκηση”, πρόσθεσε ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης.
Διαβάστε επίσης :