Οικονομία

Κάτω από το 8% υποχώρησε η απόδοση των 10ετων ομολόγων!

Η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησε σήμερα κάτω από το 8%, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έξι μήνες, μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για σταδιακή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών τίτλων υποχώρησε περισσότερο από 60 μονάδες βάσης (0,6 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,88%, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και τις αποδόσεις ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Οι αποδόσεις των 2ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν περισσότερο από 150 μονάδες βάσης (1,5 ποσοστιαίες μονάδες) στο 7,97%, που είναι χαμηλό επίπεδο δύο μηνών.

«Τουλάχιστον φαίνεται ότι η διαφορά μεταξύ του ΔΝΤ και των Γερμανών μειώνεται και αυτό έγινε αποδεκτό καλά από τους επενδυτές», δήλωσε υπεύθυνος για τη στρατηγική ομολόγων της εταιρείας RIA Capital Markets.
Οι αποδόσεις των πορτογαλικών και ισπανικών τίτλων υποχώρησαν κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,29% και 1,57%, αντίστοιχα, ενώ των ιταλικών τίτλων μειώθηκαν κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,42%. Όσον αφορά τα 10ετή γερμανικά ομόλογα, οι αποδόσεις τους αυξήθηκαν ελαφρά στο 0,14%, υψηλότερα από το 0,075% που είναι το χαμηλό επίπεδό τους το 2016.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ο Όμιλος Bright και φέτος το Πάσχα στήριξε έμπρακτα κοινωνικούς φορείς που στέκονται δίπλα σε παιδιά και γυναίκες που το έχουν ανάγκη
Προσφέρθηκαν ρούχα για τα φιλοξενούμενα παιδιά, λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και τσουρέκια, καθώς και συμβολικά δώρα για τις μητέρες που φιλοξενούνται στις δομές
Ο Όμιλος Bright και φέτος το Πάσχα στήριξε έμπρακτα κοινωνικούς φορείς που στέκονται δίπλα σε παιδιά και γυναίκες που το έχουν ανάγκη