Σάββατο, 17 Αυγ.
30oC Αθήνα

ΚΕΠΕ: Πατάει γκάζι η ελληνική οικονομία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επιταχύνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει το ΚΕΠΕ στην τελευταία μελέτη του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και το πρώτο εξάμηνο του 2017΄, για το οποίο εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πετύχει ανάπτυξη 2,1%.

Στη μελέτη του το ΚΕΠΕ επισημαίνει ότι “οι εκτιμώμενοι ρυθμοί μεταβολής για τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2017 υποδεικνύουν μια σημαντική βελτίωση των οικονομικών συνθηκών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ως προς το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, με μια τάση ενίσχυσης των θετικών ποσοστιαίων μεταβολών”

Και εξηγεί ότι “η πρόβλεψη για το πρώτο εξάμηνο του 2017 κυμαίνεται στο 2,1%, με τους επιμέρους ρυθμούς μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2017 να εκτιμώνται στο 1,9% και 2,2%, αντίστοιχα. Οι ως άνω εκτιμώμενοι ρυθμοί μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ αντανακλούν τις βασικές διαστάσεις των πρόσφατων βραχυπρόθεσμων εξελίξεων στην ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, φαίνεται να επιβεβαιώνεται η αντιστροφή του δυσμενούς οικονομικού κλίματος που επικράτησε στα μέσα του 2015 και επηρέασε τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς και η μετάβαση σε συνθήκες σταθεροποίησης και σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε