Ο ίδιος παίρνει θέση υπέρ της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι «η πλήρης υλοποίηση του προγράμματος πρέπει να συνοδεύεται από σειρά μέτρων ελάφρυνσης του χρέους στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016».
Για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης σημειώνει ότι η συζήτηση παραμένει ανοικτή σε όλους τους τομείς πολιτικής. Και χαμηλώνει τον πήχη για μια συμφωνία άμεσα, εκτιμώντας ότι συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου «θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για καταγραφή της προόδου και καθορισμό του χρονοδιαγράμματος προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Επιβεβαιώνει τις διαφορετικές θέσεις των θεσμών για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος στη συζήτηση για το χρέος ενώ χαρακτηρίζει «παράγοντα αξιοπιστίας» τη συμμετοχή του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα.
Αναφορικά με την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση επισημαίνει πως το Δ.Σ της ΕΚΤ θα βασίσει τις αξιολογήσεις του και στην εσωτερική ανάλυση θα πραγματοποιηθεί, λαμβάνοντας υπόψη και άλλα ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση κινδύνων προτού λάβει τις τελικές του αποφάσεις.
Θεωρεί αναγκαία τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα, αλλά «με τρόπο που θα ευνοεί την ανάπτυξη» και θα έχει προσανατολισμό στην περιστολή δαπανών και όχι την αύξηση της φορολογίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ