Τρίτη, 8 Οκτ.
26oC Αθήνα

Κίνα: Επιβολή μέτρων αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές μπράντι από την ΕΕ – Τι θα ισχύει από τις 11 Οκτωβρίου

Κίνα: Επιβολή μέτρων αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές μπράντι από την ΕΕ – Τι θα ισχύει από τις 11 Οκτωβρίου
Φωτογραφία: iStock

Η Κίνα επέβαλε σήμερα (8.10.2024) προσωρινά μέτρα αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές μπράντι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πλήττοντας εμπορικά σήματα από το Hennessy έως το Remy Martin, μετά την απόφαση της ΕΕ για δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, πραγματοποιήθηκε έρευνα η οποία διαπίστωσε προκαταρκτικά ότι το ντάμπινγκ του κονιάκ από την ΕΕ απειλεί τον κινεζικό κλάδο με «σημαντική ζημία», σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των δασμών στις εισαγωγές οχημάτων με μεγάλους κινητήρες. Οι υψηλότερες εισφορές θα έπλητταν περισσότερο τους παραγωγούς της Γερμανίας, με τις γερμανικές εξαγωγές οχημάτων με κινητήρες 2,5 λίτρων και άνω προς την Κίνα να φτάνουν πέρυσι τα 1,2 δισ. δολάρια.

Από τις 11 Οκτωβρίου, οι εισαγωγείς κονιάκ που προέρχονται από την ΕΕ θα πρέπει να διατηρούν καταθέσεις ασφαλείας που κυμαίνονται από 34,8% έως 39,0% της αξίας εισαγωγής, δήλωσε το υπουργείο.

Η Γαλλία θεωρήθηκε ως κεντρικός στόχος της έρευνας του Πεκίνου, καθώς αντιπροσώπευε το 99% των εισαγωγών μπράντι της Κίνας πέρυσι.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις