Κίτρινη κάρτα έβγαλε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες.
Κίτρινη κάρτα έβγαλε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες.
Μάλιστα του ζήτησε να αναλάβει αυτός πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της ομαλής συνεργασίας της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με γνώμονα τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και το δημόσιο συμφέρον.
Επιπλέον, πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε στον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη πως αν ήταν ιδιώτης ο μέτοχος που κατέχει το 40% των μετοχών της τράπεζας, θα είχαν αλλάξει πάρα πολλά στη διοίκησή της αν είχε δημιουργηθεί τόσο μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις τους, όσο αυτό με το ΤΧΣ τώρα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπροεδρία μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών αναφέρεται ότι: “Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, είχε σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Ο Αντιπρόεδρος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε παρέμβει στο ζήτημα ανάδειξης της νέας ηγεσίας της τράπεζας, έχοντας εμπιστοσύνη στην υπευθυνότητα και τη σύνεση των εμπλεκομένων μερών. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως, διαπιστώνεται η δημιουργία σοβαρού ρήγματος ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εξέλιξη την οποία η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είχε χρέος να προβλέψει και να προσπαθήσει να αποτρέψει.
Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η χώρα και το τραπεζικό σύστημα δεν αντέχουν άλλες αναταράξεις και μάλιστα αναίτιες.
Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε να γίνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι αναγκαίες συνθήκες ομαλής συνεργασίας της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κατέχει και το 40% των μετοχών της, με γνώμονα τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και το δημόσιο συμφέρον.