Στην ετήσια έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων της η εταιρεία επισημαίνει τις προοπτικές που έχει η Ελλάδα στον τομέα των υδρογονανθράκων.
“Μετά την τεράστια ανακάλυψη αερίου του “Ζορ” από την ΕΝΙ στην Αίγυπτο, τα μάτια της βιομηχανίας στρέφονται στην Ανατολική Μεσόγειο σε ομοιάζουσες γεωλογικές δομές, όπως αυτές των ανθρακικών πετρωμάτων που χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο θαλάσσιο μέρος της Δυτικής Ελλάδας”.
“Η θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης εντάσσεται επίσης σε αυτό το γενικότερο πλάνο, διότι υπάρχει μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον, παρά τις δυσκολίες λόγω των περίπλοκων γεωλογικών δομών”, σημειώνει χαρακτηριστικά, υπαινισσόμενη τις σοβαρές πιθανότητες για την ύπαρξη ενός θησαυρού κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις προαναφερόμενες περιοχές.
Αυτή η επίσημη αναφορά της ΕΔΕΗ εξηγεί και το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι πετρελαϊκοί κολοσσοί Total και ExxonMobil, που ζήτησαν από κοινού με την ελληνική εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια την παραχώρηση των δύο μεγάλων θαλάσσιων οικοπέδων “Δυτικά Κρήτης” και “Νοτιοδυτικά Κρήτης”, προκειμένου να αρχίσουν έρευνες.
Αντίστοιχη κίνηση έκανε και η Energean Oil&Gas, που έχει υποβάλει αίτηση για τη θαλάσσια περιοχή “Ιόνιο”, που βρίσκεται δυτικά της Κέρκυρας και εκτείνεται μέχρι τα βόρεια της Κεφαλονιάς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ετοίμασε διεθνή διαγωνισμό για τις τρεις εκτάσεις που θα αρχίσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ