Οικονομία

Κόβονται τα αναπηρικά επιδόματα! Ποια μπαίνουν στο στόχαστρο

Ήδη το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκινήσει την καταγραφή όλων των επιδομάτων για να φανεί ποιος παίρνει πόσα χρήματα και γιατί.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από μια προσπάθεια μείωσης των δαπανών, καθώς οι δανειστές πιέζουν και ζητούν και εδώ να πέσει τσεκούρι.

Στη χώρα αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 200 επιδόματα. Μόνο για τα αναπηρικά επιδόματα το κράτος δαπανά περί τα 650 εκατομμύρια ευρώ και εδώ οι δανειστές θέλουν μειώσεις και περικοπές.

Εκτός όμως από τα προνοιακά επιδόματα που δικαιούνται αυτή τη στιγμή δεκάδες χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο και τα οικογενειακά επιδόματα αλλά και το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση με στόχο την ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, έτσι ώστε, όπως λένε, το σημερινό δαιδαλώδες σύστημα του ελληνικού κράτους με τα εκατοντάδες διαφορετικά επιδόματα να αναμορφωθεί και να εξυγιανθεί με στόχο να υπάρξουν και μικρότερες δαπάνες. Αυτό το τελευταία μάλιστα μάλλον σε πρώτη φάση οδηγεί σε μειώσεις.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παράθυρο για μείωση του ΕΝΦΙΑ
Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, για τις φορολογικές ελαφρύνσεις ενόψει ΔΕΘ
young man holding pen with bills working for calculate business data, taxes, bills payment, 2