Site icon NewsIT

Κρατάνε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη λόγω του φυσικού αερίου της”

06.09.2013 | 09:50
Κρατάνε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη λόγω του φυσικού αερίου της”

''Η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ. Έχει να κάνει με τον αγωγό φυσικού αερίου. Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ'' αναφέρει το γερμανικό διαδικτυακό πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το γερμανικό δημοσίευμα σχετικά με τους πραγματικούς λόγους παραμονής της Ελλάδας.

Η ΕΕ θέλει να αποδεσμευτεί από την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο κατασκευάζοντας γι’ αυτό το σκοπό έναν αγωγό, ο οποίος θα οδηγεί από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας. Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ

”Η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ. Έχει να κάνει με το φυσικό αέριο. Η ΕΕ θέλει να αποδεσμευτεί από την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο κατασκευάζοντας γι’ αυτό το σκοπό έναν αγωγό, ο οποίος θα οδηγεί από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας. Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι”.

για τους περισσότερους Ελληνες δεν θα επιφέρει καμία πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται με προγράμματα λιτότητας. Αντιθέτως οι ελίτ στην Αθήνα θα επωφεληθούν σε κάθε περίπτωση, όπως κάνουν εδώ και 100 χρόνια, συσσωρεύοντας χρήματα από το εξωτερικό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Σύμφωνα με το άρθρο μόνο η οικονομική ελίτ της Αθήνας θα έχει κέρδος από τον αγωγό.
”Υπόσχονται μεν ότι ο αγωγός θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ωστόσο, για τους περισσότερους Ελληνες δεν θα επιφέρει καμία πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται με προγράμματα λιτότητας. Αντιθέτως οι ελίτ στην Αθήνα θα επωφεληθούν σε κάθε περίπτωση, όπως κάνουν εδώ και 100 χρόνια, συσσωρεύοντας χρήματα από το εξωτερικό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χωρίς να φέρνουν την Ελλάδα πάνω από το επίπεδο μίας αναπτυσσόμενης χώρας”.

Διαβάστε επίσης: Τελευταία ημέρα σήμερα για την πληρωμή φόρων

Πλήρωσαν φόρο αλλά … χρωστάνε – Αλαλούμ στην εφορία

“Χαλαρώνει” ο Τειρεσίας – Χιλιάδες επαγγελματίες εκτός “μαύρης λίστας”

Alpha Bank: Προσοχή στη διαχείριση του πλεονάσματος

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version