Η προστασία της πρώτης κατοικίας και πόσο επηρεάζεται από την λαίλαπα του κορονοϊού. Τι σκέπτεται το οικονομικό επιτελείο.
Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τον κορονοϊό έχει ξεκινήσει μία συζήτηση γύρω από το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει παράταση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν ότι δεν είναι κάτι που τους απασχολεί επί του παρόντος, δεδομένου ότι ο νόμος έχει ισχύ μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.
Όμως δεν αποκλείουν καμία εξέλιξη, αφού όπως τονίζουν, ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτι και τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημειώνει, ότι «αυτό που σίγουρα δεν θα γίνει, είναι κάποια τράπεζα να βγάλει στο σφυρί το ακίνητο του δανειολήπτη την 1η Μαΐου».
Εκείνο που θέλουν στην κυβέρνηση στην παρούσα φάση είναι να περάσουν τον κάβο με τα πλεονάσματα και τον κορονοϊό και εν συνεχεία να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα θεωρώντας ότι ναι μεν είναι σημαντικό το θέμα της πρώτης κατοικίας, ωστόσο δεν το θεωρούν ότι είναι το κορυφαίο που έχουν να αντιμετωπίσουν.
Συνεχίζουν μάλιστα να παροτρύνουν τους δανειολήπτες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να έρθει μία καλύτερη ρύθμιση εν συνεχεία, που θα αφορά και τους ίδιους και οι οποίοι θα είναι λίγο πιο μπροστά από όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να κάνουν ρύθμιση.
Εν κατακλείδι στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν κάποια παράταση της ρύθμισης, αλλά λένε ότι αυτό δεν θα αλλάξει και πολύ την κατάσταση αφού η γενική κατεύθυνση είναι να ρυθμιστούν τα δάνεια. Και πάνε και ένα βήμα πιο κάτω λέγοντας ότι μπορεί μεν η πλατφόρμα να μείνει ανοικτή και πέραν της 30ής Απριλίου, όμως αυτό δεν θα αλλάξει δραματικά τα δεδομένα.