Site icon NewsIT

Λαγκάρντ: Πολύ σωστά κόψαμε το ελληνικό χέρι!

25.09.2013 | 08:56
Λαγκάρντ: Πολύ σωστά κόψαμε το ελληνικό χέρι!

Χειρουργική απάντηση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μιλώντας στο CNN υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της τρόικας.

”Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, αλλά τότε ο κίνδυνος για την Ευρωζώνη θα ήταν τεράστιος” δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο CNN.

”Το ερώτημα ήταν πότε και πως θα… κοβόταν το χέρι. Το θέμα ήταν να σταματήσει η μετάδοση της μόλυνσης, ώστε να μην καταρρεύσει στο σύνολό του το σύστημα”

Στην ερώτηση γιατί καθυστέρησε η αναδιάρθρωση, όπως παραδέχτηκε το ίδιο το ΔΝΤ, η Λαγκάρντ απάντησε:”αν είχαμε προτείνει νωρίτερα να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, δεν υπήρχε τείχος προστασίας και υπήρχε σαφής κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης”.

”Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, αλλά τότε ο κίνδυνος για την Ευρωζώνη θα ήταν τεράστιος”

Αμέσως μετά η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ προχώρησε σε ..ιατρικού τύπου γνωματεύσεις για το ελληνικό χρέος.
”Το ερώτημα ήταν πότε και πως θα… κοβόταν το χέρι. Το θέμα ήταν να σταματήσει η μετάδοση της μόλυνσης, ώστε να μην καταρρεύσει στο σύνολό του το σύστημα”.

Διαβάστε επίσης:
Αλλάζει ο φόρος ακινήτων – Πόσο θα πληρώσετε για σπίτια και εντός σχεδίου οικόπεδα

Όχι στην πλήρη απευλευθέρωση επαγγελματικών μισθώσεων, θα πει ο Χατζηδάκης στην Τρόικα

Συμφωνία με την τρόικα για ύφεση 4% το 2013

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version