Site icon NewsIT

Μανιτάκης: Η τρόικα δεν απαιτεί την απόλυση 20.000 δημοσίων υπαλλήλων

09.04.2013 | 21:30
Μανιτάκης: Η τρόικα δεν απαιτεί την απόλυση 20.000 δημοσίων υπαλλήλων

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την έγκριση των δύο δόσεων

Δεν μπήκε κανένα νέο θέμα από την πλευρά της τρόικας στο ζήτημα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο και πολύ περισσότερο δεν απαίτησαν την απομάκρυνση 20.000 υπαλλήλων, όπως ανέφεραν κάποιες πληροφορίες των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη συνάντηση που διεξήχθη με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας στο υπουργείο Οικονομικών.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών περιορίστηκε στα όσα έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι των δανειστών της χώρας και σε όσα προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, κάτι που έχει εκπληρώσει η κυβέρνηση, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ μικρή αναφορά έγινε και για το θέμα των επίορκων, για τους οποίους ο κ. Μανιτάκης τους δήλωσε κατηγορηματικά ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να τους απομακρύνει χωρίς καθυστερήσεις.

Τέλος, πέρα από την κοινή εμφάνιση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των φιλοφρονήσεων που είχαν μεταξύ τους μπροστά στους φωτογραφικούς φακούς, συνεργάτες του κ. Μανιτάκη επισημαίνουν ότι ποτέ δεν υπήρξε προσωπική διαφορά με τον κ. Στουρνάρα.

Όπως έγινε γνωστό, αύριο, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την έγκριση των δύο δόσεων (των 2,8 δισ. ευρώ που αποτελεί το «υπόλοιπο» της μεγάλης δόσης του περασμένου Δεκεμβρίου και των 6 δις. ευρώ που πρέπει να δοθούν για το α΄ τρίμηνο εφέτος).

Μέχρι να γίνει αυτή η συνάντηση όμως το παρασκήνιο ήταν απίστευτο με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αυτό το παρασκήνιο είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί ο κ. Μανιτάκης να βρεθεί και εκείνος στη σύσκεψη αν και κάτι τέτοιο δεν ήταν προγραμματισμένο.

Προηγήθηκε στις 2.00 μετά το μεσημέρι 40λεπτη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Αντ. Μανιτάκη στο γραφείο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, στη διάρκεια της οποίας έγινε επισκόπηση των θεμάτων που αφορούν στο σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις απαιτήσεις της τρόικας για άμεσες αποχωρήσεις των “επίορκων” δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Μανιτάκης είχε παραλάβει από την τρόικα γραπτώς τις απόψεις της για άμεση αποχώρηση υπαλλήλων από το Δημόσιο. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την πλευρά του, έστειλε τελεσίγραφο σε 8 υπουργεία προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πορεία υλοποίησης καταργήσεων ή συγχωνεύσεων υπηρεσιών και φορέων τους.

Τα υπουργεία Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Μακεδονίας – Θράκης θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι τις 20/04 στην κεντρική υπηρεσία στοιχεία για τον εντοπισμό τυχόν καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την κατάργηση 8 φορέων και 197 νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την πλήρη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση του κ. Μανιτάκη και διαπιστώθηκε ότι η πρόταση της τρόικας δεν περιλαμβάνει κανένα καινούργιο στοιχείο, ενώ δεν συνάδει με την κυβερνητική θέση που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απολύσεις στο Δημόσιο: Με “εντολή” Κουβέλη ο Μανιτάκης παρών στην σύσκεψη Στουρνάρα – τρόικας!

Βενιζέλος: Ο Κουβέλης να δει την τρόικα

Κι άλλο τελεσίγραφο Μανιτάκη σε 8 υπουργεία

“Πρόταση του Μανιτάκη οι προσλήψεις μέσω απολύσεων στο Δημόσιο”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version