Οι Financial Times σε κύριο άρθρο τους αποδίδουν την πτώση του ευρώ στην ελληνική ακυβερνησία.
Διαβάστε όλο το άρθρο.
”Τα νομίσματα που οι επενδυτές θεωρούν άμεσα συνδεδεμένα με την παγκόσμια ανάπτυξη υποχώρησαν, ενώ το δολάριο και το γεν ενισχύθηκαν, καθώς η αποφυγή του ρίσκου συνεχίζεται να κυριαρχεί στις επενδυτικές αποφάσεις και να ευνοεί τα «καταφύγια».
Το ευρώ διολίσθησε κάτω από το 1,30 δολ. εν μέσω των πυρετωδών διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην Ελλάδα, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα στην χώρα μετά τις εκλογές παραμένει η μεγάλη κινητήρια δύναμη στις αγορές.
Το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε έως το χαμηλό του 1,296 δολ. και παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.
Η στερλίνα συνέχισε να χάνει έναντι του δολαρίου και κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδα έναντι του δολαρίου.
Αντιθέτως, το γεν εξακολουθεί να προσελκύει ζήτηση και ενισχύεται έναντι όλων των υπολοίπων «μεγάλων» νομισμάτων.
Το δολάριο Αυστραλίας υπέστη από τις εντονότερες απώλειες, μετά τις δηλώσεις της πρωθυπουργού κας Julia Gillard για την πιθανότητα περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων ώστε να δοθεί τόνωση στην οικονομία.
Το ζλότι Πολωνίας δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη του έναντι του ευρώ, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, σε μια προσπάθεια ελέγχου του πληθωρισμού.
Μέχρι λίγο πριν την απόφαση για τα επιτόκια, το ζλότι ενισχύθηκε έως τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Φεβρουαρίου έναντι του ευρώ”.
Διαβάστε επίσης :