Site icon NewsIT

Με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου απαντά η Eurobank Ergasias

07.03.2014 | 11:34
Με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου απαντά η Eurobank Ergasias

Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank Ergasias, για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στα 2,9 δισ. ευρώ, όσες δηλαδή και οι κεφαλαιακές της ανάγκες από το πόρισμα της Blackrock.

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ (Eurobank). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ έχει ήδη συγκληθεί για να αποφασίσει, σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Θέμα της συνέλευσης των μετόχων είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για ποσό που θα καλύπτει πλήρως τις βασικές κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, οι οποίες στο βασικό σενάριο ανέρχονται σε 2.945 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα Eurobank Ergasias ενημερώθηκε στις 6.3.2014 από την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τον υπολογισμό των κεφαλαιακών της αναγκών, όπως αυτές προέκυψαν από την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων των ελληνικών τραπεζών για την περίοδο 2013-2016. Για την άσκηση αυτή ελήφθησαν υπόψη οι εκτιμώμενες ζημιές δανειακών χαρτοφυλακίων και η εκτιμώμενη μελλοντική δυνατότητα των τραπεζών για σχηματισμό εσωτερικού κεφαλαίου.

Διαβάστε επίσης:
Δυνατή πτώση στο Χρηματιστήριο – Μεγάλη βουτιά για τις τραπεζικές μετοχές και τα warrants

Το ΔΝΤ συνεχίζει την υπονόμευση των ελληνικών τραπεζών

ΤτΕ: Στα 6,4 δισ. ευρώ οι ανάγκες των τραπεζών σε ακραίες καταστάσεις – Η τρόικα το αρνείται και μιλά για 9 δισ.

Στην Ελλάδα ρίχνει τις ευθύνες χρεοκοπίας της κινεζική εταιρεία

Financial Times: Γιατί οι αγορές δείχνουν ανοσία στην Ουκρανική κρίση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version