Επιχειρήσεις

Folli Follie: Αιχμές για πρόσωπα που συνέβαλαν στην κατάρρευση

Την τρίτη ημέρα της απολογίας του, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος «έριξε» αιχμές για πρόσωπα που συνέβαλαν στην κατάρρευση της εταιρείας, χωρίς να δώσει ονόματα, αρνούμενος το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται και κάνοντας λόγο όχι σε παράνομη αλλοίωση στοιχείων αλλά σε «ωραιοποίηση της εικόνας της εταιρείας». 

Παράλληλα, ο ιδρυτής της Folli Follie δήλωσε πως ο ίδιος δεν ασχολούνταν με τα οικονομικά, αλλά με τη διαδικασία παραγωγής, ενώ τόνισε πως δεν έπρεπε να παραιτηθεί όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Βγάζοντας κάθε ευθύνη τόσο από τον γιό του Τζώρτζη και τη σύζυγο του Καίτη Κουτσολιούτσου, αλλά και από τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του, για τους οποίους είπε πως «δεν έχουν καμία σχέση» ο πρωταγωνιστής του αποκαλούμενου «σκανδάλου της Folli Follie» επέρριψε ευθύνες σε δύο καταζητούμενους για την υπόθεση, στελέχη του ασιατικού κλάδου του ομίλου. «Εκείνοι σκέφτηκαν να αυξήσουν τους τζίρους στις οικονομικές καταστάσεις».

Κατά τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, υπήρξαν πρόσωπα που συνέβαλαν στην κατάρρευση της εταιρείας για την οποία τόνισε πως ακόμη και τώρα πιστεύει «ότι έχει δυνατότητες, αρκεί να εμφανιστούν νέοι επενδυτές, που θα γίνει μόλις φύγουν οι τωρινοί».

Ο κατηγορούμενος στράφηκε και κατά των ελεγκτικών εταιρειών που διενήργησαν οικονομικούς ελέγχους και παρέδωσαν στη Δικαιοσύνη πορίσματα, αμφισβητώντας τις διαδικασίες που ακολούθησαν.

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος το θέμα της «ωραιοποίησης της εικόνας της εταιρείας» προκάλεσε σύγκρουση με τον γιο του με τον οποίο είπε πως «σχεδόν δεν μιλούσαμε».

Για την εμπλοκή της συζύγου του ο κατηγορούμενος τόνισε πως ουσιαστικά δεν είχε αρμοδιότητες και πως της έδωσαν τον τίτλο της αντιπροέδρου «τιμής ένεκεν».

Ο κατηγορούμενος απέδωσε την «ωραιοποίηση» σε απλή «ματαιοδοξία και όραμα», ενώ είπε πως ο ίδιος στο Χονγκ Κονγκ ασχολούνταν με τα εργοστάσια για να ξεκινήσει την παραλογή ρολογιών και όχι με τα οικονομικά.

Τόνισε επίσης, αναφερόμενος στο ποσό των 240 εκατ. ευρώ που κατά την δικογραφία ήταν ανύπαρκτο, ότι τα χρήματα υπήρχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς. «Τα ζητήσαμε γιατί έπρεπε να πληρωθούν οι μισθοί και τα εμπορεύματα. Απλά δεν ερευνήθηκε τίποτα… έλεγαν Κουτσολιούτσος τίποτα άλλο. Υπήρχαν χρήματα σε όλες τις εταιρείες. Τα λεφτά ήταν στην εταιρεία αλλά όχι στο συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό. Το θέμα είναι ποιος κατευθύνει τον έλεγχο;».

Τέλος, αρνήθηκε ότι ο Όμιλος Ασίας ήταν «εικονικός» λέγοντας πως ήταν στρατηγικής σημασίας και σημαντικός, γιατί ήταν η μονάδα παραγωγής για προϊόντα που πήγαιναν σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα και σημείο προώθησης των προϊόντων αυτών, καθώς οι μεγάλες αγορές ήταν Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Κορέα. Όπως είπε, ο τζίρος ήταν περίπου 400 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα