Επιχειρήσεις

Microsoft: Ξεκινά η ψηφιακή εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων σε συνεργασία με το ΥΠΕΣ – Κόστος και προοπτικές

Πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης των δημοσίων υπαλλήλων, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τη Microsoft. Αυτό ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Μάκης Βορίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής εταιρείας λογισμικού, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

Πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της Microsoft και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Στόχος είναι η απόκτηση και πιστοποίηση ψηφιακών δεξιοτήτων.

Στόχος είναι μέχρι το 2025 να εκπαιδευτούν προς αυτή την κατεύθυνση 250.000 δημόσιου υπάλληλοι. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ήδη από τους 4.500 που έχουν παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι 500 έχουν πιστοποιηθεί για τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

MICROSOFT  MARY PAPAKONSTANTINOU

Microsoft: Η σημασία της συμφωνίας

Ο κ. Μιχαλόπουλος, τόνισε ότι στη σύγχρονη εποχή, στον τομέα της εκπαίδευσης δεν αρκεί να έχει κάποιος πτυχίο, αλλά καλό είναι να έχει και το ανάλογο πιστοποιητικό.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης διανύουμε περίοδο ψηφιακού μετασχηματισμού και το θέμα της εκπαίδευσης είναι πλέον αναγκαίο, καθώς ο δημόσιος τομέας πρέπει να συμβαδίζει στην ανάπτυξη, με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος εξελίσσεται ταχύτατα μέσα σε ένα σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πολιτική εκπαίδευσης των δημοσίων υπαλλήλων συνδέεται με μια πρόσφατη υπουργική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, να μοριοδοτούνται οι υπάλληλοι του Δημοσίου που συμμετέχουν στα επιμορφωτικά προγράμματα απόκτησης ενισχυμένων ψηφιακών δεξιοτήτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Κραυγή αγωνίας των Ελλήνων εξαγωγέων μπροστά στον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
«Υπάρχουν αντιδράσεις από τους Έλληνες εξαγωγείς», δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, στο Συνέδριο Ελληνικών Εξαγωγών
Εμπορευματοκιβώτια στον Πειραιά