Επιχειρήσεις

OTE: Το πλάνο δεκαετίας και οι τρεις πυλώνες ανάπτυξης

Με στόχο την ψηφιοποίηση, την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και νέα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, ο όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει την ανάπτυξή του. Το δεκαετές πλάνο του ομίλου ανέλυσε προς τους μετόχους ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Τσαμάζ, ο όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί ένα φιλόδοξο δεκαετές πλάνο με σκοπό να μετασχηματιστεί σε πάροχο ενός ολοκληρωμένου τεχνολογικού οικοσυστήματος, από εταιρεία τηλεπικοινωνιών που είναι σήμερα.

«Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Το “disruption”, η απότομη αλλαγή, μπορεί να έρθει από παντού. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε το μέλλον με την τεχνολογία. Ο όμιλος OΤΕ είναι σήμερα enabler και επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. Όραμά μας για την επόμενη δεκαετία είναι να παγιώσουμε τη θέση μας ως κορυφαίου παρόχου ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο στρατηγικό σχέδιο που θα πάει τον OΤΕ στο 2030, τόνισε ότι βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Πελάτες, Δίκτυα και Λειτουργίες.

«Τα επόμενα δέκα χρόνια, οι πελάτες μας, ιδιώτες ή επαγγελματίες, βιομηχανίες ή το Δημόσιο, δεν θα επιζητούν από εμάς έναν κατάλογο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Θα χρειάζονται ένα τεχνολογικό οικοσύστημα, συνδεδεμένο με ολόκληρο τον κόσμο και προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες. Χτίζουμε συστηματικά τις υποδομές που στηρίζουν αυτό το τεχνολογικό οικοσύστημα. Ο όμιλος OΤΕ την τελευταία δεκαετία έχει επενδύσει περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε δίκτυα και δεσμεύεται για επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2024» ανέφερε.

Eιδική αναφορά έκανε ο κ. Τσμάζ και στις περιβαλλοντικές δράσεις του ομίλου. «Το 2020, το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τον όμιλο στην Ελλάδα προήλθε από ανανεώσιμες πηγές, μέσω πράσινων πιστοποιητικών. Κι έχουμε ξεκάθαρο στόχο, να συνεχίσουμε να περιορίζουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα», σημείωσε.

Στις αρχές του 2021, ο όμιλος υιοθέτησε πιο φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η διατήρηση της 100% χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τις ανάγκες του ομίλου σε κατανάλωση ηλεκτρισμού, καθώς και η κλιματική ουδετερότητα, στις λειτουργίες του OΤΕ έως το 2025 και σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας έως το 2040. 

Τέλος, η Γενική Συνέλευση των μετοχών του OΤΕ υπερψήφισε την πρόταση του ΔΣ για διανομή μερίσματος 0,68 ευρώ ανά μετοχή (σε απόλυτο ποσό) για τη χρήση 2020, μια αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με πέρσι, που είχε δοθεί μέρισμα 0,55 ευρώ για τη χρήση 2019.

Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα