Επιχειρήσεις

Peloponnese Food Stories: Γαστρονομικός πλούτος στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου ξεκίνησε από την Αερόπολη

Μία πλούσια εμπειρία από γεύσεις και αρώματα της λακωνικής γης που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα ενός ευλογημένου τόπου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όσοι επισκέφθηκαν το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Αρεόπολη την Κυριακή 17 Ιουλίου.  

Ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής της Λακωνίας προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου “Peloponnese Food Stories / Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού”, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, το Επιμελητήριο Λακωνίας, την Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Food Stories

Στο φεστιβάλ, ξεδιπλώθηκε ένα βιωματικό ταξίδι στον χρόνο και τον τόπο, μέσα από παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών, όπως τσουχτή, χιουροπασπαλάς, γαλατόπιτα κι άλλα παραδοσιακά πιάτα καθώς και, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες με οδηγούς τοπικούς σεφ, έκθεση τοπικών προϊόντων και βέβαια εργαστήρι μαγειρικής για τους μικρούς φίλους.

Food Stories

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε: «Την ανάγκη να προβάλουμε τον τρόπο ζωής μας, την παράδοσή μας, τις μανιάτικες γεύσεις, την ελληνική διατροφή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Τουρισμός είναι ένα σύνολο εμπειριών που η Πελοπόννησος μπορεί να προσφέρει πέρα από  τον ήλιο και τη θάλασσα. Εμπειρίες όπως είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός, αλλά και οι γεύσεις, οι διατροφικές συνήθειες και τα περίφημα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην πελοποννησιακή γη».

Food Stories

Ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε επίσης και στον προγραμματισμό της Περιφέρειας για την διοργάνωση εκ μέρους της ανάλογων εκδηλώσεων σε διάφορα μέρη της Περιφέρειας.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννη Παναρίτη, ενώ χαιρετισμό -με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα- απηύθυνε και η πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι η πρόεδρος του ΕΟΤ μετείχε και στην παρασκευή παραδοσιακών μανιάτικων συνταγών, μέσω ενός βίντεο με την ίδια να εκτελεί τη συνταγή για την περίφημη γαλατόπιτα της Μάνης.

Food Stories

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Νίκων Τζινιέρης, Υποδομών Θόδωρος Βερούτης και Τουρισμού και Πολιτισμού Άννα Καλογεροπούλου, η αρμόδια για θέμα Πολιτισμού αντιδήμαρχος Ανατολική Μάνης Ελένη Δρακουλάκου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Food Stories

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκπρόσωποι του Τύπου επισκέφθηκαν είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης και να βιώσουν από κοντά εμπειρίες όπως τον παραδοσιακό τρόπο συλλογής αλατιού που παραμένει ο ίδιος από την αρχαιότητα ως σήμερα, γευσιγνωσία λαδιού στην αγροδιατροφική φάρμα Eumelia κι άλλες εμπειρίες που συνδέονται με τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
«AEGEAN Easter Crew»: Η εθελοντική ομάδα εργαζομένων της AEGEAN πραγματοποίησε μια ακόμη Πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης
Καλάθια προσφοράς διανεμήθηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα από την Emfasis Foundation σε ανθρώπους και οικογένειες που ζουν σε συνθήκες αστεγίας ή κάτω από το όριο της φτώχειας
Aegean