Επιχειρήσεις

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Αύξηση επιβατών κατά 13,1% το 2024 σε σχέση με το 2023

Κατά 11% αυξήθηκαν οι πτήσεις το 2024

Κατά 13,1% αυξήθηκε η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 2024 σε σύγκριση με το 2023.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ανήλθαν συνολικά σε 31,85 εκατ. επιβάτες το 2024 σε σχέση με το 2023, ενώ η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση της τάξης του 7,3% και 15,7% αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2024, οι επιβάτες του αεροδρομίου ανήλθαν σε 2,13 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,5% συγκριτικά με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2023. Τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν κατά 6,2% και 18,1% τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη.

Για το 2024, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανήλθε σε 268.301, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 11,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Άνοδο σημείωσαν, επίσης, οι πτήσεις εσωτερικού και οι διεθνείς πτήσεις κατά 5,1% και 15,5% σε σύγκριση με το 2023.

Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η Vivacom, μέλος της United Group, βρίσκεται μεταξύ των πέντε πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων παρόχων δορυφορικών υπηρεσιών για επιχειρήσεις παγκοσμίως
Για πρώτη φορά, η Vivacom συμπεριλαμβάνεται στην ανεξάρτητη ομάδα των 10 κορυφαίων εταιρειών του κόσμου (Independent Top 10) της World Teleport Association (WTA), για το 2024
Η Vivacom, μέλος της United Group, βρίσκεται μεταξύ των πέντε πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων παρόχων δορυφορικών υπηρεσιών για επιχειρήσεις παγκοσμίως