Επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις: Τα δύο κίνητρα της κυβέρνησης για την προώθηση των συγχωνεύσεων και εξαγορών

Το πλέγμα των κινήτρων για τις επιχειρήσεις προκειμένου να ενθαρρύνει τις συγχωνεύσεις και εξαγορές, παρουσίασε σήμερα (9.9.2024) το οικονομικό επιτελείο, εξειδικεύοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Τα κίνητρα για τις επιχειρήσεις, άλλωστε, συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο και πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Αφορούν, αφενός, σε αυξημένες εκπτώσεις δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, κίνητρα για εμπορική εκμετάλλευση ευρεσιτεχνίας, διεύρυνση φορολογικών κινήτρων για τους angel investors, κ.α.

Αφετέρου, εφαρμόζεται για πρώτη φορά το μέτρο της Startup Visa. Δηλαδή, από 01.01.2025 θα χορηγείται άδεια παραμονής υπό τη μορφή της Golden visa για επένδυση ποσού 250.000 ευρώ σε startup επιχείρηση μέλος του Εθνικού Μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων (Elevate Greece).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
«AEGEAN Easter Crew»: Η εθελοντική ομάδα εργαζομένων της AEGEAN πραγματοποίησε μια ακόμη Πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης
Καλάθια προσφοράς διανεμήθηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα από την Emfasis Foundation σε ανθρώπους και οικογένειες που ζουν σε συνθήκες αστεγίας ή κάτω από το όριο της φτώχειας
Aegean