Επιχειρήσεις

Η Nvidia συζητά τη συμμετοχή της στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης του OpenAI

Η Nvidia, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ στον κόσμο, έχει συζητήσει τη συμμετοχή της σε έναν γύρο χρηματοδότησης για τον αμερικανικό ερευνητικό οργανισμό τεχνητής νοημοσύνης (AI) OpenAI που θα αποτιμούσε την αξία της νεοφυούς επιχείρησης τεχνητής νοημοσύνης σε περισσότερα από 100 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η Apple και η Microsoft έχουν επίσης συνομιλήσει για τη συμμετοχή τους στη χρηματοδότηση του ερευνητικού οργανισμού τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Του γύρου των συζητήσεων θα ηγηθεί η Thrive Capital, η οποία επενδύει περίπου 1 δισ. δολάρια, ανέφερε το Bloomberg νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η Nvidia έχει συζητήσει την επένδυση περίπου 100 εκατ. δολαρίων, είπαν δύο από τους ανθρώπους.

Εάν οι συζητήσεις προχωρήσουν, αυτό θα σημαίνει ότι οι τρεις πολυτιμότερες εταιρείες τεχνολογίας υποστηρίζουν όλες την OpenAI, κατασκευάστρια του πρωτοποριακού chatbot ChatGPT. Η Microsoft ήταν ήδη ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της OpenAI, έχοντας επενδύσει περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η UnitedFiber εξασφαλίζει νέα χρηματοδότηση από Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0
Μέσω της συμφωνίας, η United Fiber θα επιταχύνει την ανάπτυξη του δικτύου οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH), με στόχο το επόμενο ορόσημο των 830.000 σπιτιών έως το τέλος του 2025
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της United Fiber, Γ. Αγγελούσης, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Eurobank, Κ. Βασιλείου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova και μέλος του Δ.Σ. της United Fiber, Γ. Λάμπρου, ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Β. Καραμούζης και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορ. Καβαλάκης