Επιχειρήσεις

Ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής – Κρήτης: Στα 62 εκατ. ευρώ η προσφορά για την πώληση του 20% στην State Grid

Στα 62 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το ποσό της βελτιωμένης προσφοράς στο διαγωνισμό για την πώληση του 20% του Αριάδνη Interconnection στην State Grid, σύμφωνα με σημερινή (18.10.2024) ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

Συγκεκριμένα, χθες επικυρώθηκε από τον ΑΔΜΗΕ η διάθεση ποσοστού 20% της θυγατρικής Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ, φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης, στην εταιρεία State Grid, η οποία είχε υποβάλει δεσμευτική, βελτιωμένη προσφορά στον σχετικό διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το κατασκευαστικό μέρος του έργου έχει ολοκληρωθεί, με την τοποθέτηση όλων των υποβρύχιων ηλεκτρικών (500 kV) και οπτικών καλωδίων, ενώ η καλωδίωση και η εγκατάσταση του υπαίθριου εξοπλισμού βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Η ηλεκτροδότηση του καλωδίου θα ξεκινήσει δοκιμαστικά στις αρχές του 2025 και θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
«AEGEAN Easter Crew»: Η εθελοντική ομάδα εργαζομένων της AEGEAN πραγματοποίησε μια ακόμη Πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης
Καλάθια προσφοράς διανεμήθηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα από την Emfasis Foundation σε ανθρώπους και οικογένειες που ζουν σε συνθήκες αστεγίας ή κάτω από το όριο της φτώχειας
Aegean