Επιχειρήσεις

Σαντορίνη: Ακυρώθηκαν όλες οι κρατήσεις για τον Φεβρουάριο μετά το μπαράζ σεισμών – Το επόμενο δίμηνο κρίνει τη σεζόν

Εάν οι σεισμικές δονήσεις συνεχίσουν 2 - 3 μήνες ακόμη, είναι πιθανό να χαθεί μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν

Ακυρώθηκαν όλες οι κρατήσεις στα καταλύματα της Σαντορίνης για τον Φεβρουάριο του 2025 υπό την σκιά των αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων στο νησί. Αυτό αναφέρουν στελέχη της τουριστικής αγοράς στο newsit.gr, συμπληρώνοντας ότι για να υπάρξει σαφέστερη εικόνα των αφίξεων στο νησί θα χρειαστεί να περάσουν επιπλέον δύο μήνες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, αν και οι κρατήσεις στα καταλύματα της Σαντορίνης τον Φεβρουάριο ήταν λίγες, ακυρώθηκαν στο 100%. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι «όλες οι κρατήσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες αφίξεων στη Σαντορίνη έχουν ακυρωθεί, ενώ για τους επόμενους δύο μήνες προς το παρόν υπάρχουν ακυρώσεις περίπου στο 5%. Να σημειωθεί ότι τα καταλύματα που λειτουργούν off season είναι αυτά που βρίσκονται στην Καλντέρα, με θέα το νησί».

Ωστόσο, επιχειρηματίες με τους οποίους ήρθε σε επαφή το newsit.gr, τόνισαν με έμφαση ότι είναι νωρίς ακόμη για να κρίνουν και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την υπερβολική παρουσίαση των κινδύνων από τις σεισμικές αναταράξεις στη Σαντορίνη.

«Ποτέ δεν είχαμε τουρισμό στο νησί αυτό το μήνα», υπογραμμίζουν πηγές από το Δήμο της Θήρας, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη τουρισμού αυτή την περίοδο δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για το νησί. 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος για το καλοκαίρι, λίγους μήνες πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, στελέχη της τουριστικής αγοράς απάντησαν: «ευελπιστούμε ότι δε θα υπάρχει κίνδυνος για την καλοκαιρινή σεζόν».

Εάν, όμως, οι σεισμικές δονήσεις συνεχίσουν 2 – 3 μήνες ακόμη, είναι πιθανό να χαθεί μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν και να «πέσουν» αρκετά οι τιμές των καταλυμάτων του νησιού, όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές, καταλήγοντας ότι «όλα εξαρτώνται από το πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Σαντορίνη, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, είναι ότι έχουν μείνει πλέον 800 άτομα στο νησί, την ίδια ώρα που άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν απομακρυνθεί 11.000 άτομα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού το 2021, στο νησί διαμένουν μόνιμα 15.231 κάτοικοι.

Στελέχη του Δήμου της Θήρας δηλώνουν ευχαριστημένοι με την ανταπόκριση του ελληνικού κράτους.

«Αυτή τη στιγμή προέχει η πολιτική προστασία και όχι ο τουρισμός. Θέλουμε να προστατέψουμε τον προορισμό», ανέφεραν τα στελέχη του Δήμου.

Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Ford: Οι δασμοί Τραμπ σε Μεξικό και Καναδά θα πλήξουν την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία
Ο επικεφαλής της Ford υποστήριξε ότι η Hyundai, η Kia και η Toyota θα μπορούσαν να εισάγουν εκατομμύρια οχήματα από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία στις ΗΠΑ χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση
Ford: Οι δασμοί Τραμπ σε Μεξικό και Καναδά θα πλήξουν την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία
H Πειραιώς προχωρά σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη CVC σχετικά με την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Στην ενδεχόμενη συναλλαγή για την Πειραιώς ενεργούν, η UBS Europe SE ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος, η Milliman ως αναλογιστικός σύμβουλος, και οι Milbank LLP και Μωράτης Πασσάς ως διεθνής και εγχώριος νομικός σύμβουλος της Πειραιώς αντίστοιχα
H Πειραιώς προχωρά σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη CVC σχετικά με την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής