Επιχειρήσεις

ΣΕΒ: Δράσεις για ενδυνάμωση επιχειρήσεων για την ασφαλή προσαρμογή στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε έναν κόσμο που αλλάζει από την επίδραση των νέων τεχνολογιών με αιχμή του δόρατος την τεχνητή νοημοσύνη, ο ΣΕΒ ξεδιπλώνει μια σειρά δράσεων για την ενημέρωση και ενδυνάμωση επιχειρήσεων, εργαζομένων και νέων αποφοίτων με στόχο την ωφέλιμη και ασφαλή προσαρμογή, αξιοποίηση και ανάπτυξη λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ R U AI? βοηθάει τις ελληνικές επιχειρήσεις αφενός να κατανοήσουν τα οφέλη της ΤΝ, με τρόπο πρακτικό, άμεσο και εύληπτο, και αφετέρου για να πραγματοποιήσουν τα πρώτα βήματα κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, βγαίνει στον αέρα η νέα σειρά video «R U AI? Talks», όπου διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες μοιράζονται την εμπειρία και τις σκέψεις τους για:

  • τις δυνατότητες και τα διαφορετικά πεδία εφαρμογής λύσεων τεχνητής νοημοσύνης,
  • τις ωφέλειες και τα ρίσκα για τις επιχειρήσεις,
  • τα πρακτικά βήματα αξιοποίησης εργαλείων ΑΙ στην παραγωγή,
  • το ρυθμιστικό πλαίσιο,
  • τις γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία αξίας με τεχνητή νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, φιλοξενούμενοι στα 6 επεισόδια της σειράς, που θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από σήμερα (17.9.2024) έως και 4 Οκτωβρίου, είναι οι ακόλουθοι:

1. Δρ. Κωσταντίνος Δασκαλάκης, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη και επιχειρήσεις: πεδία εφαρμογής και λήψη αποφάσεων».

2. Δρ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, με θέμα: «Σενάρια για ένα μέλλον με Τεχνητή Νοημοσύνη».

3. Δρ. Γιάννης Ασσαέλ, Staff Research Scientist της Google Deepmind, με θέμα: «Ρίχνοντας φως στην ιστορία με Τεχνητή Νοημοσύνη».

4. Αντώνης Κύρκος, Group Transformation and Strategic Planning Director του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, με θέμα: «Οι άνθρωποι της βιομηχανίας στην καρδιά της επιτυχημένης εφαρμογής λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης – η εμπειρία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ».

5. Δέσποινα Σπανού, Head of Cabinet του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, με θέμα: «Γιατί μας ενδιαφέρει η Πράξη της ΕΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη;».

6. Χρήστος Συγγελάκης, Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων & Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της MOTOR OIL HELLAS, με θέμα: «Δεξιότητες, δεδομένα και διαχείριση ρίσκου για επιχειρήσεις στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης». 

Παράλληλα, συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Google. Από τις 20.9.2024 έως τις 11.10.2024, οι απόφοιτοι και όσοι τώρα φοιτούν στα προγράμματα κατάρτισης Skills4Jobs του ΣΕΒ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 3 διαδικτυακά σεμινάρια με αντικείμενο την αξιοποίηση εργαλείων AI σε κρίσιμα επαγγέλματα της βιομηχανίας.

Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα