Site icon NewsIT
07:22 | 06.02.25

Σταθερό το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρισμού τον Ιανουάριο – Τί έδειξαν τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Σταθερό το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρισμού τον Ιανουάριο – Τί έδειξαν τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Φωτογραφία: Eurokinissi

Χάρης Αποσπόρης

Υψηλές εξαγωγές σημειώθηκαν για έναν ακόμη μήνα

Με το 51,9% της εγχώριας αγοράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο η ΔΕΗ, ποσοστό σταθερό σε σχέση με ένα μήνα πριν.

Σύμφωνα με το νέο δελτίο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η ΔΕΗ ήταν πρώτη στο φορτίο του συστήματος, ενώ ακολούθησε η Μυτιληναίος με 16,98%, η Ήρων με 10,41% και η Elpedison με 5,91%. Την εικόνα για τον Ιανουάριο συμπληρώνουν η NRG με 4,78%, η Φυσικό Αέριο με 3,54%, η ΖΕΝΙΘ με 2,87%, η Volterra με 1,53% και η Volton με 1,29%.

Στην περίπτωση της αγοράς των ΑΠΕ, οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην αγορά μέσω του δημόσιου λειτουργού ΔΑΠΕΕΠ βρέθηκαν στο 44,49%. Από τις εταιρείες ΦΟΣΕ, που αναλαμβάνουν να εκπροσωπούν στην αγορά ομάδες μικρότερων έργων, πρώτη ήταν η Optimus Energy με 26,8% και ακολούθησε η Μυτιληναίος με 9,65%.

Τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας δείχνουν επίσης ότι η Ελλάδα συνέχισε να είναι εξαγωγική στο ηλεκτρικό ρεύμα για έναν ακόμη μήνα. Ενδεικτικό είναι ότι οι ποσότητες προς τις γειτονικές χώρες έφτασαν περίπου τις 800 γιγαβατώρες τον Ιανουάριο, αν και δεν άγγιξαν τα υψηλά του Νοεμβρίου.

Τέλος, η μέση τιμή του μήνα ενισχύθηκε από τα 129,8 ευρώ/MWh του Δεκεμβρίου σε 135,1 ευρώ.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version