Οικονομία

Μεγάλη αποτυχία της Κίνας σε δημοπρασία ομολόγων

Μόλις 9,5 δισ. Γουάν, περίπου 1,5 δισ. Δολάρια, άντλησε η Κίνα σε δημοπρασία ομολόγων όταν ο στόχος ήταν η άντληση 15 δισ. Γουάν.

Στραπάτσο για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως που δεν έπιασε το στόχο εσόδων σε σημερινή δημοπρασία ομολόγων, κάτι που είχε να συμβεί δύο ολόκληρα χρόνια.

Διαβάστε πως σχολίασαν την είδηση αυτή οι Financial Times.
”Η αποτυχία οφείλεται στην εκτίναξη των επιτοκίων στην αγορά που δημιουργήθηκε καθώς η κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να διοχετεύσει ρευστότητα στην οικονομία παρά τις ενδείξεις προβλημάτων στον τραπεζικό κλάδο.
Αναλυτές αναφέρουν ότι η απότομη σύσφιξη στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Κίνας είναι μία ακόμη ένδειξη ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι διατεθειμένη να δεχθεί βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης για να ελέγξει τους κινδύνους που εντείνονται στην οικονομία”.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε στάση αναμονής ο κλάδος της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου λόγω των αμερικανικών δασμών
Αν δεν υπήρχαν οι δασμοί, η φετινή χρονιά θα εξελισσόταν σε χρονιά - ρεκόρ, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς
Extra virgin olive oils on the shelf
Scope Ratings για δασμούς Τραμπ: Το μεγαλύτερο σοκ στο εμπόριο εδώ και πάνω από 100 χρόνια – Τα 3 σενάρια και ο κίνδυνος των capital controls
Βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ με σοβαρές χρηματοπιστωτικές συνέπειες για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο προβλέπει ο οίκος Scope για την επιθετική δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2