Οικονομία

Μεγαλοπρεπές ευρωπαϊκό άδειασμα στον Τόμσεν! Μετά την Κομισιόν, ο ESM!

Διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης Ευρώπης – ΔΝΤ λαμβάνει η κόντρα που ξεκίνησε μετά την κοινή ανάρτηση του Πολ Τόμσεν και του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Μορίς Ομπσφελντ. Στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης, που επέλεξε τη μετωπική σύγκρουση με το Ταμείο, τάσσονται και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί!

Λίγη ώρα μετά το «άδειασμα» στους αξιωματούχους του Ταμείου από την Ανίκα Μπράιντχαντ, εκπρόσωπο του Επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, ήρθε και εκείνο από τον ESM!

Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης εξέφρασε την έκπληξη των ευρωπαϊκών θεσμών για τις απόψεις που εξέφρασαν οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ. «Στηρίζουμε τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις απόψεις που εξέφρασαν χθες αξιωματούχοι του ΔΝΤ με ανάρτησή τους στο μπλογκ του Ταμείου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ESM.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τη στιγμή που νέες συνομιλίες ξεκινούν στην Αθήνα με σκοπό την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξεπλάγησαν με τη δημοσίευση αξιωματούχων του ΔΝΤ στο μπλογκ του Ταμείου σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση. «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην πρακτική διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα, κατ’ ιδίαν», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ESM.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα