Site icon NewsIT

Μείωση στον φόρο καυσίμων – Η κυβέρνηση βάζει το θέμα στην τρόικα – Μέτρο που δεν απέδωσε η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο

13.06.2014 | 06:48
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Μειώθηκαν 400 εκατομμύρια τα έσοδα με την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης - Εξετάζεται μείωση του φόρου σε όλα τα καύσιμα - Οι μειώσεις, αν τις δεχθεί η τρόικα, θα έρθουν από Σεπτέμβριο

Πλέον είναι δεδομένο ότι εκτός από την ειδική εισφορά η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με την τρόικα και τη μείωση του φόρου των καυσίμων.

Μόλις χθες υπήρξε η επίσημη παραδοχή ότι όχι μόνο δεν αυξήθηκαν τα έσοδα αλλά αντίθετα ενώ οι πολίτες πάγωσαν για δύο χειμώνες υπήρξε μείωση της τάξης των 400 εκατομμυρίων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση έπεσε κατά τουλάχιστον 30% σε όλη τη χώρα και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες καθώς οι πολίτες επέλεξαν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.

Έτσι τώρα εξετάζεται η μείωση του φόρου. Το πόσο είναι υπό συζήτηση ωστόσο όλα δείχνουν ότι ίσως οι τιμές γυρίσουν πίσω δύο χρόνια με το πετρέλαιο θέρμανσης κοντά στο ένα ευρώ και κατά πολύ φθηνότερο για όσους έχουν δικαίωμα επιδόματος το οποίο θα συνεχίσει να δίδεται.

Ταυτόχρονα και καθώς η κατανάλωση πετρελαιοειδών έχει πέσει τα τελευταία χρόνια με την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης να παίρνουν την ανηφόρα εξετάζεται μείωση και σε αυτό το επίπεδο, όμως είναι μια κίνηση που δεν θα πρέπει να αναμένεται σύντομα.

Όλα αυτά η κυβέρνηση θα τα ρίξει στο τραπέζι με την τρόικα από τον Σεπτέμβριο και με ένα ακόμη όπλο. Τον ΦΠΑ στην εστίαση που μετά τη μείωση από το 23% στο 13% έδειξε μια αύξηση στα έσοδα 1κατά 100 εκατομμύρια ευρώ πάνω από τον στόχο που είχε τεθεί.

Διαβάστε επίσης:

Ομολογία αποτυχίας! Απέτυχε παταγωδώς η εξίσωση φόρου στα καύσιμα– “Μαύρη τρύπα” 400 εκατ. στα έσοδα – Θα τεθεί θέμα μείωσης στην τρόικα

Ένα χιλιάρικο στην εφορία – Τα εκκαθαριστικά φέρνουν αυξήσεις φόρων που σοκάρουν

Τα … κεφάλια μέσα! Καμία αλλαγή στην έκτακτη εισφορά και νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις

Μείωση φόρων; Να δούμε τι θα πει η τρόικα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version