Δευτέρα, 2 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Μείωση τιμών στα ακίνητα και το 2010

Αγορά ακινήτων ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αγορά ακινήτων ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κρίση και τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης παγώνουν ακόμα περισσότερο την οικοδομή.

Μείωση των τιμών στα ακίνητα αναμένεται και το 2010 όπως προκύπτει από παράγοντες της αγοράς ακινήτων, οι οποίοι κάνουν λόγο για χειμερία νάρκη στην αγορά από το 2007 και ακόμα δεν έχει έρθει το καλοκαίρι.

Σε πολλές περιπτώσεις η μείωση των τιμών φθάνει το 25% με 30%, που σημαίνει ότι για ένα διαμέρισμα των 260.000 ευρώ στις αρχές του 2009, τώρα θα μπορέσει κάποιος να το αγοράσει και 200.000 ευρώ.

Ωστόσο, η κρίση στην οικοδομή φαίνεται να βοηθά εκείνους που έχουν ζεστό χρήμα στις τσέπες τους ή έχουν όλα τα απαραίτητα κριτήρια για τη χορήγηση στεγαστικού δανείου.

Μιλώντας στο περιοδικό Επίκαιρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κτηματομεσιτών Αθηνών-Αττικής, Γιάννης Ρεβύθης, δήλωσε πως η τάση στις τιμές των ακινήτων εξακολουθεί να είναι πτωτική και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην παροχή κινήτρων για την αγορά ακινήτων μέσω φοροαπαλλαγών, αλλά και άρσης του πόθεν έσχες για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις του προέδρου της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων, Δημήτρη Καψιμάλη, ο οποίος σε συνέντευξή του στα Επίκαιρα δηλώνει πως η κατάσταση στην οικοδομή θα επιδεινωθεί το επόμενο έτος. Μάλιστα, χαρακτηρίζει άδικη την επιβολή φορολογίας σε ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται και πως η έκτακτη εισφορά για περιουσίες άνω των 400.000 ευρώ θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση την αγορά.

Πηγή: Επίκαιρα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε