Site icon NewsIT

Μέρκελ: Όχι στο ενιαίο σύστημα εγγύησης καταθέσεων

25.04.2013 | 18:42
Μέρκελ: Όχι στο ενιαίο σύστημα εγγύησης καταθέσεων

Αν και δεν το συνηθίζει, η Άγκελα Μέρκελ έκανε ένα ειλικρινές σχόλιο για τη νομισματική πολιτική, κατά την ομιλία της σε σύνοδο του τραπεζικού τομέα, στη Δρέσδη.

Είπε, όχι σε ένα ενιαίο, κοινό πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων.

Σε καμία περίπτωση όπως είπε δεν θα αναγκαστούν οι γερμανοί φορολογούμενοι να πληρώνουν τα λάθη που έγιναν σε τράπεζες άλλων χωρών της ευρωζώνης.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε την άποψη ότι στο μέλλον οι μέτοχοι μιας τράπεζας θα πρέπει επίσης να υφίστανται απώλειες σε περίπτωση που η χώρα τους χρειαστεί να υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα διάσωσης.

Οι μεγαλοκαταθέτες (άνω των 100.000 ευρώ) των κυπριακών τραπεζών αναγκάστηκαν να υποστούν απώλειες, στο πλαίσιο της πρόσφατης διάσωσης της Κύπρου.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την άποψη ότι η αποκλίνουσες οικονομικές εξελίξεις εντός της ευρωζώνης φέρνουν σε δύσκολη θέση την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Η ΕΚΤ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, το ΕΚΤ θα έπρεπε προς το παρόν να αυξήσει λίγο τα επιτόκια, αλλά για τις άλλες χώρες πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερα για να διοχετεύσει ρευστότητα», είπε, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε τραπεζικό συνέδριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Κανείς δε δάνειζε στην Ελλάδα – Ζητούμε να μειώσει τα χρέη της

Μέρκελ: Δεν θέλω να δω την Ευρώπη να καταρρέει

Μέρκελ: Αγωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία

Απογοητευμένη η Μέρκελ από τη φοροδιαφυγή του προέδρου της Μπάγερν

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version